Enginar Çayı Nasıl İçilir?

Enginar, Afrika’nın Akdeniz’e kıyısı olan bilgelerinde yetişmekte olup her mevsimde bulunan bir bitkidir. Önceleri Avrpa’nın kraliyet sofralarında bulnan enginar günümüzde her sofraya girmiştir.

Sindirim sistemini düzenleyici etkisinin olduğu tüm Dünya tarafından bilinse de enginarın bilinmeyen daha bir çok faydası ve kullanım alanı vardır. En yaygın biçimiyle yemek yapımında kullanılan enginar, suyu sıkılarak tüketildiği gibi çayı da yapılabilmektedir. Enginar çayı çok sık tüketilmese de bir çok faydası olduğu gibi yine bir çok kültürde sıkça içilmektedir.

Enginar Çayının Faydaları

Hemen hemen her bitkide olduğu gibi enginarın içerisinde de birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Enginarda bulunan bu maddelerin de sağladığı faydaları sırlamak isteriz.

Enginar Çayı Nasıl Yapılır ve Enginar Çayı Nasıl İçilir?

Daha bir çok faydası bulunan enginar çayı, düzenli olarak günde bir iki bardak tüketilmelidir. Yukarıda saydığımız faydalardan yararlanmak için enginar çayının düzenli kullanımı şarttır. Hazır olarak da satılan enginar çayını evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Bunun için ise enginarı kök, yaprak ve gövde olarak üç parçaya ayrın. Bu parçaların toplamı yaklaşık olarak 100 gram olmalı bu seviyeyi geçmemelidir. Bu parçaları bir litre suyun içerisine atın ve yaklaşık on dakika boyunca kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak beş altı dakika daha demlenmesini bekleyin. Hazırlanan enginar çayını süzerek servis edebilirsiniz.

Tadı oldukça tatlı olan enginar çayını biraz daha tatlandırmak istiyorsanız bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Yine arzuya göre çubuk tarçında ilave edilebilir.

Exit mobile version