En İyi Meditasyon Müzikleri

Yoğun ve stresli geçen iş, okul ya da ev gününüzden sonra nihayet kendinizle baş başa kalabildiniz. Günün yorgunluğunu meditasyonla atıp, iç huzurunuzun kollarında kendi huzurunuzu bulmak için hazırlandınız. Meditasyon sırasında bazılarımız sessizliği seçebilir. Ancak müziğin üzerimizde pek çok olumlu etkisi vardır.Örneğin,akıl ve duygu dengesini sağlar, stres ve kaygıyı azaltır, bağışıklığınızı güçlendirir, konstrasyonunuzu ve uyku kalitenizi artırır. Tüm bu pozitif etkileri düşünecek olursak meditasyon sırasında rahatlatıcı meditasyon müzikleri dinlemek daha kolay meditasyona girmenizi sağlayacaktır.

“Müziğin tatlı uyumu bizi keyiflendirmenin yanı sıra birçok farklı şekilde etki eder. Solgun ruhumuzu şenlendirir, yüzümüzdeki endişeleri siler, çatılmış kaşlarımızı yumuşatır, neşelendirir; dünya üzerindeki bütün hoş şeyler içinde insan kalbini daha fazla mutlu eden ve canlandıran bir şey yoktur.”

Giraldus Cambrenis’in bu ünlü sözünü ekledikten sonra gözlerinizi kapatın, derin nefesler alın ve sizin için hazırladığımız meditasyon müzikleri listenin keyfini çıkarın.

Çoğu filmde kullanılan bu otantik Kızılderili müziği sizlere tanıdık gelecektir.

Meditasyonunuzun sonuna doğru ya da tamamen bitirdiğinizde bu parça gibi hareketli müziklere geçebilirsiniz.

Müzik seçimi de tıpkı müzik zevki gibi kişiye özgüdür. Meditasyona girerken hiçbir düşünceye takılmamanız gerektiğinden sözsüz müzikleri tercih etmelisiniz. Genel olarak enstrümantal, hafif ve yavaş müzikler tercih edilir. Farkındalığınız bol olsun…

Exit mobile version