Domates Suyu Nasıl İçilir?

domates suyu nasıl içilir

Domates, coğrafi keşiflerle birlikte Amerika kıtasından tüm Dünyaya yayılan bir meyve çeşididir. Amerikan mahkemesinin 1893 yılında vermiş olduğu kararla sebze sınıfında değerlendirilse de domates aslında bir meyvedir.

Kristof Colomb tarafından Avrupa’ya gemilerle getirilen domates renginden dolayı aşk meyvesi olarak tanınmıştır. Hatta Amerika’da bir süre zehirli olduğu düşünülerek kimse tarafından tüketilmemiştir. Günümüzde ise Dünya çapında yılda 125 milyon ton domates üretilmekte ve Türkiye bu üretim sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır.

Bir çok yemeğin yapımında ve salatalarda kullanılan domatesin verdiği lezzetin yanında aslında bir çok faydası da bulunmaktadır. Özellikle taze olarak sıkılmış domates suyu bir çok rahatsızlığı önlediği gibi yine bir çok hastalığın tedavisine de yardımcı olmaktadır. Domates suyunun faydalarından bir kaçını sizler için sıralamak istedik.

Domates suyunun faydaları nelerdir?

Daha bunun gibi bir çok faydası bulunan domates suyu düzenli olarak özellikle yaz aylarında tüketilmelidir.

Domates suyu nasıl içilir?

Domates suyu yapmak oldukça kolaydır. Öncelikle domatesleri sirkeli suda iyice yıkayarak kabuklarını kesin. Daha sonra katı meyve sıkacağı yardımı ile suyunu sıkın ya da blenderde parçalayıp süzgeçten geçirin. Buzdolabında muhafaza edin ve üç gün içerisinde tüketin. Domates suyu soğuk olarak tüketilir. Bardaklara koyduktan sonra üzerine biraz karabiber serperek ya da limon sıkarak içebilirsiniz.

Exit mobile version