Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Diş ipi, diş fırçası gibi ağız temizliğini, bakımını sağlar. Dişlerin fırçalanması diş yüzeylerinin tamamını temizlemek için çoğunluk yeterli olmamaktadır. Fırçayla ne kadar temizlense de diş aralarında yemek artıkları kalmaktadır. Diş eti hastalıkları bakteri plağının ve yemek artıklarını bir sonucudur. O nedenle diş ipini kullanmak temizlik açısından tamamlayıcı bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle, fırçanın ulaşamadığı, temizlenemeyen diş aralarında oluşacak bakteri plağını ve yemek artıklarından kurtulmak özel bir bakım gerektirir. Diş çürükleri ve diş eti hastalıkları özellikle bu bölgelerde başladığı için her gün düzenli olarak diş ipi kullanılmalıdır.

Piyasada iki çeşit diş ipi mevcut. Naylon çok flamanlı ve tek flamanlı. Tek flamanlılar dişlerin arasında daha rahat hareket edebildiği için sağlam. Ancak her iki çeşit ip kullanım koşullarına uyulduğu takdirde iyi sonuç verir.

Diş ipi kullanırken parmaklar ağız içinde kullanılacağından eller yıkanmalıdır. İpi başlı başına bir tedavi değil, temizlik amaçlı alışkanlık haline getirmelisiniz. Kullandığınız ipi sağlıklı koşullarda saklayın, eczanelerde, marketlerde rahatlıkla erişebileceğiniz ürünlerde güvenilir markaları tercih edin. İpi bir seferliğine ve dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullanın.

İlk kullanımınızda diş etleriniz kanayabilir ve bu bir hastalığın belirtisi olabilir. Kızarıklık ve şişlik durumunda diş doktoruna gitmek gerekir. Eğer bir hastalık söz konusu değilse bir kaç kullanımdan sonra kanama durur. Günde bir veya iki uygulama hekimler tarafından önerilmektedir.

Diş İpi Nasıl Uygulanır?

50 cm uzunluğunda diş ipini her iki elin baş, işaret veya orta parmaklarına aralarda 5 cm boşluk kalacak şekilde çok sıkı olmayan tarzda dolayın, koparmamaya özen göstererek ipi gerin, yavaşça dişlerinizin arasına yerleştirin.İpin uzunluğu fazla gibi görünebilir, ancak her dişin temizliğinde ipin temiz kısmını kullanacağınız için bu uzunluk işinizi kolaylaştıracaktır.
İpi dişlerin çevresine C şeklinde sarın, sonra dişlerin arasında yukarı aşağı hareket ettirin. Diş etlerinize zarar vermemek için bunu olabildiğince yumuşak hareketlerle yapmanızda yarar var. Dişlerin arka kısımlarının da temizlenmiş olmasına dikkat edin. Farklı diş aralıklarında ipin temiz kısımlarını kullanmalısınız. Dişlerinizin tamamının temizlendiğinden emin olmalısınız. Uygulamayı bitirdikten sonra ağzınızı suyla temizlemekte yarar var.
Sağlıklı günler dileriz.

Exit mobile version