Detoks Banyosu Nasıl Yapılır?

detoks banyosu

Detoks banyosu cildi toksinlerden arındıran, ağrıları azaltan ve yorgun kasları gevşeterek rahatlama sağlayan yöntemlerden biridir. Detoks banyosu spa merkezlerinde oldukça popüler bir uygulamadır.

Cildin tıpkı vücudumuz gibi ara sıra detoksa ihtiyacı olduğu düşünülürse bunu sürekli bir merkeze giderek yapmaya çalışmak hem zaman alan hem de maliyetli bir işlem olduğu düşünülebilir. Bu sebeple evde detoks banyosu nasıl yapılır bunu anlatacağız. Bir takım ön hazırlıklar yerine getirildiğinde evde de rahatlıkla yapabileceğinizi göreceksiniz.

Doğru Zamanı Seçin

Detoks banyosu tüm hazırlıkları ile birlikte yaklaşık 1 saat süren bir banyodur. Bu sebeple uygun olduğunuz ve evde sizi rahatsız edecek etkenlerin olmadığı bir günü seçin. Atmosferi de uygun hale getirmek isterseniz; mum, tütsü ve meditasyon müziklerinden yardım alabilirsiniz.

1 Bardak Su İçin

Detoks banyosu sırasında vücut dehidrasyona yani su kaybına uğrar. Vücudu hazırlamak ve dehidrasyonun etkilerinin önüne geçmek için banyoyu hazırlamadan önce 1 bardak ılık su için. Ayrıca banyo öncesi içilen ılık su kan basıncını düşürüp rahatlamanızı sağlar. Dilerseniz suyun içine bir kaç damla limon damlatabilirsiniz. Ilık limonlu su bağışıklığı güçlendirir, sindirim sisteminizi rahatlatır.

Detoks Banyosu Malzemelerini Hazırlayın

Epsom banyo tuzu (Magnezyum sülfat, İngiliz tuzu olarak da anılır.)
Karbonat (sodyum bikarbonat)
Doğal elma sirkesi
Rendelenmiş taze zencefil (isteğe bağlı)
İsteğe bağlı esans yağı (lavanta rahatlatıcı etkisi sebebiyle en çok tercih edilen banyo esansıdır.)
Kuru vücut fırçası

Vücudunuzu Fırçalayın


Kuru vücut fırçası kan akışını hızlandırmak, ölü tabakayı temizlemek için oldukça faydalıdır. Cildin lenf sistemini uyaran kuru fırçalama tekniği selülütlerle de savaşmada oldukça etkili bir yöntem. Kuru vücut fırçası mutlaka doğal malzemeden yapılmış olmalı. At kılı fırça kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Banyoya girmeden önce vücudun her yerini, kalbinizin olduğu noktayı hedef alarak o yöne doğru, fazla bastırmadan fırçalayın.

Küveti Hazırlayın

detoks banyosu hazırlık
Küveti dayanabileceğiniz kadar sıcak suyla doldurun. İçine 2 su bardağı epsom tuzu, 1 su bardağı karbonat ekleyin. Magnezyum ve sülfat bileşiminden oluşan epsom tuzu, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Magnezyum sayesinde kas ağrılarını ve krampları giderir. Eğer epsom tuzunuz yoksa kaya tuzu ya da himalaya tuzu da kullanabilirsiniz. Bakterileri temizleyici ve cildi yumuşatıcı özelliğe sahip elma sirkesinden yarım çay bardağı kadar suya ilave edin. Ayrıca isteğe bağlı olarak enerji verici ve bağışıklığı güçlendirici etkisiyle bilinen zencefil rendesi ilave edebilirsiniz.

Banyo suyuna sevdiğiniz ve size kendinizi iyi hissettiren esansiyel aromaterapi yağlarından herhangi birini ekleyebilirsiniz. Yatıştırıcı etkiye sahip lavanta, yasemin ya da papatya yağı ya da enerji verici etkiye sahip limon, biberiye yağı kullanabilirsiniz.

Detoks Banyosu için Hazırsınız

Küvete sadece başınız dışarıda kalacak şekilde uzanın. Daha konforlu hissetmek için küvet yastığı ya da havlu kullanabilirsiniz. Tamamen sakinleşmeye çalışın ve 30 dakika boyunca uzanın. Yavaş ve düzenli nefesler alın, tüm kaslarınızı rahat bırakın. Meditasyon tekniklerini uygulamak çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Banyo bitiminde yavaşça küvetten çıkıp yumuşak bir havluyla tüm vücudunuzu kurulayın. Detoks banyosu boyunca vücut terler ve toksinleri atar. Banyo sonrası da bu terleme bir müddet devam edebilir. Dehidrasyonun etkilerini azaltmak için ara ara az miktarda su içebilirsiniz. Günün geri kalan zamanını mümkünse dinlenerek ve sevdiğiniz şeyleri yaparak geçirin.

Exit mobile version