Daha Önce Adını Duymadığınız 10 İlginç Ülke

Pasifik Okyanusundan Afrika’ya Dünyanın her yerinden uzak köşelerini ve adını daha önce duymadığınızı düşündüğümüz en ilginç 10 ülkeyi sizin için derledik. Maceraperest iseniz seyahatlerinize bu ülkeleri de katabilir, keyifli ve bilinmezliklerle dolu egzotik bir tatil geçirebilirsiniz.

Pitcairn Adaları

Pasifik Okyanusu’nda, Hawai ile Kuzey Amerika’nın arasında yer alan, Britanya Denizaşırı Toprakları’nın üyesi özerk bir ada devlet. Başkenti Adamstown, nüfusu 48 ! Balıkçılık, arıcılık ve posta pulu ihracı Pitcairn’in ekonomisini şekillendiriyor.

Curaçao

Karayiplerde, Hollanda Antilleri Adaları’nın en büyük adası. Başkenti Willemstad diğer adaların da başkenti. Hollanda’ya bağı olan adanın nüfusu 158.000 civarında, yüz ölçümü 472 km2’. Resmi dili Felemenkçe ve İngilizce. Turizm geliri ekonomisinin büyük kısmını teşkil ediyor. Halkının büyük çoğunluğunu ise Afrika kökenliler oluşturmakta.

Surinam

Güney Amerika Kıtası’nın kuzey kıyısında yer alan devlet. Eski bir Hollanda sömürgesi. Baş şehri Paramaribo, 417.000 nüfuslu, 163.820 km2’lik alana sahip. 1975’te bağımsız cumhuriyet oldu. Tarım toplumu olan Surinam’ın ekonomisine boksit madeninin ihracatı katkı sağlamakta. Ülkenin dili Felemenkçe.

Burundi Cumhuriyeti

Baş şehri Bujumburu şehri olan Burundi Cumhuriyeti’nin yüz ölçümü 5.441.000 km2. Orta Afrika’nın doğusunda yer almakta. Resmi dili İngilizce. Uzun yıllar Belçika mandalığında yaşayan Burundi’liler 1962’de bağımsızlığı kazandılar. Tarım ve hayvancılık ülkesi olan Burundi’de kalay, pamuk, tütün, kahve ihraç ürünleri arasında.

Palau

Pasifik Okyanusu’nun batısında yer almakta. Mikronezya adalar topluluğundan 250’sini oluşturan bir devlet. Başkenti Babeldoab topluluğun en kalabalık adası olan Koror’da bulunmakta. 1994 yılında bağımsızlığına kavuştu. Dili İngilizce. 21.000 nüfuslu ada ekonomisine balıkçılık, tarım ve turizm katkıda bulunmakta.

Botswana

Afrika Kıtası’nın güneyinde yer alan Botswana’nın nüfusu 1.314.000, yüz ölçümü 581.730 km2. Ünlü Kalahari Çölü’nün büyük kısmı Botsvana sınırları içinde yer almakta ve dünyanın en büyük fil sürüleri bu ülkede yaşamakta. Eski bir İngiltere sömürgesi. 1966 yılında bağımsızlığa kavuştu. Önemli elmas madeni yatakları, ulusal parkları ve safari turizmi ülke ekonomisine katkı sağlamakta. Resmi dili İngilizce.

Burkina Faso

1960’da bağımsızlığı kazanan ülkenin eski adı Yukarı Volta. Başkenti Ouagadougou, resmi dili Fransızca. Batı Afrika’da yer alan Burkina Faso bağımsız bir cumhuriyet. 274.200 km2 yüz ölçümündeki ülkenin nüfusu 9.261.000. Tarım ve hayvancılığın önde olduğu ülke ekonomisini yurt dışında çalışan işçiler destek olmakta.

Saint Kitts ve Nevis

Federal bir ülke olan Saint Kitts ve Nevis Karayiplerde, Leeward adalarında yer almakta. Büyük Britanya’nın sömürgesi olan iki ada 1983’te bağımsızlığını elde etti. Başkenti Saint Kitts adasındaki Basseterre. Nüfusu 54.900 olan ülkenin ekonomisi tarım ve turizme dayanmakta.

Kiribati Cumhuriyeti

Takımadadan meydana gelen ülke Pasifik Okyanus’unda yer almakta. 1979’da bağımsızlığını elde eden Kiribati Cumhuriyeti’nin başkenti Tarawa, resmi dili İngilizce. 105.000 nüfuslu ülkenin yüz ölçümü 811km2. Fosfat, hindistan cevizi ve balık ihraç eden ülke ekonomisini bu ürünlere dayandırmakta.

Sierra Leone

Bir batı Afrika ülkesi olan Sierra Leone’nin baş kenti Freetown, nüfusu 4.373.000 ve yüz ölçümü 71.740km2. İngilizce resmi dili olan ülke 1961’de bağımsızlığına kavuştu. Elmas ve demir cevheri ülke ekonomisinde büyük yer tutmakta. Halkın büyük çoğunluğu ise tarımla uğraşmakta.

Monserrat

Kuzey Amerika’nın Antiller sahasında Britanya Krallığı’na bağlı bir ada. Mevcut volkanik faaliyetler adada halen canlılığını korumakta olduğu için, belirli zamanlarda volkanik depremler ve lav akıntıları meydana gelmekte ve vatandaşlar bu durumdan etkilenmektedir.
Başkentler: Brades, Plymouth, Montserrat olan ülkenin para birimi Doğu Karayip doları
Nüfusu ise 5.900 (2008)’dir.

Dünyamız öylesine çeşitli, rengarenk ve zengin kültürleri barındırıyor ki bünyesinde.. Zaman ve imkan olsa da her bir köşesini görebilsek.

Exit mobile version