Brokoli Suyu Nasıl İçilir?

brokoli suyu

İçerisinde pek çok antioksidan, C vitamini, kalsiyum, folik asit, fosfor, potasyum, magnezyum, A, K, B6 ve E vitamini bulunan brokoli, pek çok faydaya sahip bir bitkidir. Lahana ailesinin bir üyesidir ve turpgillerdendir.

İçeriğinde bulunan vitamin ve minerallerin korunabilmesi için, brokolinin çiğ halinin suyunun sıkılması önerilir. Bunun dışında yemeklerde de kullanılan brokoli, kür olarak da kullanılır.

Brokoli Suyunun Faydaları Nelerdir?

Brokoli Suyu Nasıl İçilir?

Öncelikle brokolinizi seçerken yapraklarının koyu yeşil olmasına dikkat edin. Sapları sıkı olmalı. Ağzı açık torba içerisindeyken buzdolabında tazeliğini 3-5 gün boyunca korur.

Brokoli suyu için ilk yöntem olarak katı meyve sıkacağı kullanabilirsiniz. Brokolinizi sıktıktan sonra tadı hoşunuza gitmezse bir miktar elma veya havuç suyu da ekleyebilirsiniz.

Brokoli suyu için bir başka yöntem, kür şeklinde tüketmektir. Ortalama 500 gram brokolinizi 1 litre su ile 5 dakika boyu haşlamak ve suyunu süzmektir. Bu suyun bir kısmı sabah aç karnına, bir kısmı da akşamları aç karnına tüketilebilir.

Düzenli kullanımında bu işlemi her gün tekrarlamalı, bir önceki günden kalan suyu içmemelisiniz. Brokoli suyu içildikten sonraki 20 dakika boyunca su dışında başka bir şey içilmemeli ve yenmemelidir.

Brokoli suyunun düzenli tüketimi, vücudun iyot emiliminde azaltma yaratır. Bu nedenle düzenli kullanımından önce doktora danışmanızı öneririz.

Exit mobile version