Bavul Nasıl Hazırlanır?

Bavul hazırlarken önce seyahatimizin içeriğine bakmalıyız. Gideceğimiz yeri, kalacağımız süreyi hesaba katmalıyız: seyahatimiz uzun mu sürecek kısa mı, gideceğimiz yer sıcak mı soğuk mu?

Seyahatimizin yerine, amacına ve kullanacağımız ulaşım aracına göre bir bavul seçmeliyiz. Örneğin iş seyahatine giderken yanımıza gömlek, takım elbise gibi eşyalarımızı alacağımızdan kırışmaması için daha büyükçe bir bavul almalıyız.

Yurt dışına çıkacaksak hem kendimize yapacağımız alışverişi hem de sevdiklerimize alacağımız hediyeleri sığdırabilmek için körüklü bir bavul doğru tercih olur. Ayrıca tekerlekli bavul seçimi de işimizi kolaylaştıracaktır.

Öncelikle tatilimizde yapacağımız aktivitelere göre bavula neler koyacağımızın bir listesini çıkarmalıyız. Listedeki eşyaları bavula yerleştirmeden önce gözümüzün önüne bir yere dizip hepsini aynı anda görürsek eksik ya da fazla olanı fark etme şansımız olur.

Fazla yükten kurtulmak için listenizdekileri bavula yerleştirirken kendinize şu soruları sormalısınız:
Ne kadar kalacağım?
Buna gerçekten ihtiyacım var mı?
Ne zaman nerede giyeceğim?
Nasıl kombin yapabilirim?

Bavulunuzu Daha Kolay Ve Çabuk Hazırlamak İçin Öneriler

Bavulun içine katlanabilir bir çanta koymak dönüşte çok işinize yarar.
Ayakkabıları bavulun tekerlek kısmına gelecek şekilde yerleştirin. Ne kadar düz yerleştirme yaparsak o kadar eşya sığar. Ayakkabıların içini ve aralarındaki boşlukları çoraplarla doldurabilirsiniz. Ayrıca ayakkabıları yerleştirirken poşetlere koyarsan dönüşte kirini diğer eşyalara bulaştırmaz.
Yer kazanmak için öncelikle büyük ve daha az kırışanları, arada kalan boşluklara da kırılabilecek eşyaları rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.
Kot ve kumaş pantolonları rulo yaparak kırışmasını önleyebilirsiniz.
Gömlek gibi çabuk kırışan kıyafetleri üste yerleştirmekte fayda var.
Eşyaları kategorize etmek oldukça pratiktir, seyahatte size zaman kazandırır. Örneğin; banyo malzemelerini bir poşete, kozmetik ürünlerini ayrı bir poşete, iç çamaşırlarını bir torbaya, takı/ aksesuarlarınızı bir keseye koymak ve elinizi attığınızda ulaşabilmek kafa karışıklığınızı önler, size hazırlanmak için zaman kazandırır.
Acil durumlar için ağrı kesici, yara bandı almayı unutmayın. Ayrıca düzenli kullandığınız ilaç varsa öncelikle bunların yerini hazırlayın.
Yanınıza aldığınız elektronik eşya ve özellikle cep telefonunun şarjını almayı unutmayın.
En gerekli eşyalarınıza çabucak ulaşabilmek için en üste yerleştirin.
Şampuan gibi akıcı ürünleri poşete koymalısınız. Böylece bir sızıntı halinde diğer eşyalarınızı korumuş olursunuz. Ayrıca şampuan, saç kremi, diş macunu ve kremlerin seyahat boyunu tercih etmeniz yer açısından kolay sağlar.
Gittiğiniz yerin iklimini ve hava durumunu önceden öğrenip ona göre hazırlık yapın. Yağmurluk veya şemsiye gerekebilir.
Her ihtimale karşı yanınıza el temizleyici jel, ıslak mendil alın, ne olur ne olmaz.
Elektronik cihazları, fotoğraf makinasını, dizüstü bilgisayarı ve kıymetli eşyaları, hasar görmemesi için bavula değil el çantasına koyun.
Pijama, tişört, iç çamaşırı, kazak gibi az kırışan giysileri, rulo yaparak boşlukları doldurabilirsiniz.
Yerleştirme işi bitince bavulun içindeki emniyet kemerlerini çok sıkmadan bağlayın ki kıyafetler kırışmasın.

Seyahatinizi uçakla yapacaksanız kg. sınırınızı öğrenip evde bavulu hazırladıktan sonra tartın.
Kimlik, pasaport, para, telefonu gibi eşyalarınızı bavula değil, kol çantanıza alın.
Son olarak bavulun üzerine irtibat numarası iliştirmeyi ihmal etmeyin.
Unutmayın ki bavulun en makbulü hafif olanıdır. İyi yolculuklar.

Exit mobile version