Bamya Nasıl Temizlenir?

Bamya herkes tarafından çok sevilmese de oldukça faydalı bir sebzedir. Lif açısından zengin olan bamya mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Gözde katarakt gelişimini önler, ülsere iyi gelir, stres ve anksiyeteyi azaltır, mineralce zengindir. Ayrıca kilo vermeye de yardımcıdır. Bamya ayıklanması ve temizlenmesi biraz zaman alan bir sebzedir. Bamya nasıl temizlenir yazımızı okuduktan sonra bamyayı nasıl daha pratik şekilde temizleyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Bamya temizlemenin püf noktası:

İlk olarak süzgeç içinde bol suyla bamyaları yıkıyoruz.

Süzüldükten sonra kağıt havlu yardımıyla bamyaların üzerindeki suyu alın.

Kuruladığınız bamyaları küçük ve keskin bir bıçak yardımıyla sert ve tüylü kısmını kenarından başlayarak koni biçiminde kesiyoruz. Bunu tek tek her bamyaya uygulamak zor olsa da doğru yöntem budur. Kestikten sonra bamyanın sapı külah şeklinde olmalı. Eğer bamyanın sert kısmını tamamen kesip atarsak bamya pişme esnasında salya bırakır. Bu da yemeğin görüntüsünü bozar. Özellikle çocukların bamyayı sevmemesinin en büyük sebebi salyalı halidir. Dikkat edilip sert kısmı sebzenin üzerinde bırakıldığı takdirde salya akıtmayacaktır.

Bamyanın salyalanmaması için;

Yukarda da belirttiğimiz gibi salyalanmanın önüne geçmek için mutlaka koni şeklinde kesmeye çalışın. Bamya sapını direkt kestiğinizde ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Düz kesilen saptan elinize kaygan bir sıvı gelecektir. Bamyanın pişerken sümüksü yapıda olmaması için uygulamanız gereken ikinci adım da limon suyu kullanmaktır.

Bamyayı temizleyip ayıkladıktan sonra limonu sıkıp hazırlayın. Tencereye bamyayı koyma aşamasında yarım limonunun suyunu da eklemeyi unutmayın.

Exit mobile version