Astral Seyahat Nedir? Nasıl Yapılır?

Astral Seyahat Nedir?

Hepimiz rüyamızda bilinçaltımızın gün içerisinde kaydettiği, günlük hayatımızda bir şekilde karşılaştığımız olay ve ya kişileri farklı şekillerde yeniden canlandırıp, yaşarız. Özellikle REM evremiz bizim için sınırların kalktığı, zaman ve mekân olgusunun olmadığı evredir. Uykuda yavaşlayan beyin fonksiyonları bu sırada hızlanır, çok kısa bir süre geçmesine rağmen bize sanki çok uzun süre uyumuşuz gibi gelir.

İnsanın bilinci, fiziki bedenin içinde toplanmış durumdadır. Yani gözle görünen et ve kemikten oluşan bedenimizi değil, fiziksel bedenin dışındaki Astral beden dediğimiz varlığı ispat edilmemiş kimilerinin ruh kimilerinin öz dediği başka bir bedenimiz daha vardır.

Ruhumuz bir bakıma enerjidir, başka âlemlerle iletişim kurabilir, geçiş yapabilir ve ya gezinti yapabilir.

Ruhun fiziksel bedeni dışında, bilincimiz yerinde ve açık olarak başka mekanlara yaptığı yolculuklara astral seyahat denir. Parapsikolojide sıkça beden dışı deneyim olarak geçer. Tarihte Leonardo Da Vinci, Mevlana ve Tesla gibi tarihte iz bırakmış kimselerin bu yolculukları sık sık gerçekleştirdikleri, Piri Reis’in dünya haritasını bu şekilde yazdığı söylenir.

Astral seyahat aslında bir anlamda bedenimizden ve beden kalıplarımızdan kurtulmanın, kendimizi serbest bırakmanın, özgürlüğü keşfetmemizin en çok tercih edilen yoludur.

“Her gece ten tuzağından ruhları kurtarmakta, tahtaları sökmektesin. Ruhlar her gece bu kafesten kurtulurlar, ne kimsenin hakimi, ne de mahkumu olmayarak feragate ulaşırlar.”
(Mesnevi, Mevlana, 1.Cilt-S31)

Astral seyahat yaparken önce kendi odanızdan, evinizden çıkmayı deneyebilirsiniz. Sonrasında dünyanın istediğiniz yerine, bölgesine gidebilirsiniz. İkinci aşama ise birtakım ruhani varlıkları görebileceğiniz ara kısımdır. Üçüncü ve en ileri seviye ise rüyanızda zaten gördüğünüz paralel evren manzaralarıdır.

Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

Öncelikle bedeniniz çok rahat olmalı ve hiç kimse tarafından rahatsız edilmeyeceğiniz bir odada tek başınıza olmalısınız.

Astral seyahati gerçekleştirememenizin önündeki en önemli engel endişe ve korkularınızdır. İlk seferinizde başarılı olmasanız bile kendinize ve yapabileceğinize inanın. Ancak bedeninizden ayrılırken eğer korkar ve vazgeçerseniz yeniden bu noktaya ulaşmanız çok zaman alabilir. Bu yüzden korku duygusunu içinizden atın. Astral seyahat zarar verici değildir.

Astral yaparken en önemli şey aslında sizin hayal gücünüz, imgeleme yeteneğinizdir. Kendinizi yatağınızın biraz uzağında hayal edebilirsiniz, başlangıç pozisyonu olarak sırt üstü yatmak iyidir ancak kalbinizin üzerine doğru yatmamalısınız hafifçe sağa dönük bir şekilde yatabilirsiniz.

Astralden önce beyniniz mutlaka alfa konumunda olmalıdır, hafif uykulu olabilirsiniz ancak uykuya dalmamalı, üzerinizi örtmemelisiniz. Birkaç gün öncesinden et tüketimini azaltabilir, havuç yiyebilir, meditasyonlarınızı sıklaştırabilirsiniz. Astral yaptığınız sırada sarı kıyafetler giyebilirsiniz.

Astral seyahate çıkarken kalpte aşırı çarpıntı, kulaklarda uğuldama, göbek bölgesinde rahatsız edici bir duygu gibi hisler yaşayabilirisiniz. Bunlar son derece normaldir ve çıkmak üzere olduğunuzun işaretleridir. Bir çok kişi bu noktada korkar ve geri döner, ancak bir daha bu noktaya gelmek kolay değildir. Bu belirtilerle karşılaşınca korkmayın. Astraldeyken ne zaman isterseniz bedeninize dönebilirsiniz. Bunun için sadece düşünmeniz yeter. Astral bedeninizi yönlendiren düşüncelerinizdir bu nedenle size yön veren yine düşünceleriniz olacaktır.
Astralde iken odada eşyaların yerini farklı görebilirsiniz, bu son derece normaldir.

İlk deneyimlerinizde odanızdan çıkmayın, sadece havada dolaşın ve kendinizi, odayı seyredin. Bu konuda hakimiyet kazandıkça evinizin dışına çıkabilir ve zamanla daha uzak yerlere gidebilirsiniz.
Her ne kadar astral ile uzaya ve diğer galaksilere gitmek mümkün olsa da güneş sisteminden çıktıktan sonra geri dönüş konusunda sorunlar olabilir ve kaybolabilirsiniz. Bu konuda kesin hakimiyet kazanmadan böyle bir girişimde bulunmayın.

Astralde iken bazı varlıklarla karşılaşmalardan söz edilir. Bu tamamen sizin elinizdedir. Eğer böyle bir amacınız varsa elbette olabilir ama böyle bir isteğiniz yoksa bundan korkmanıza gerek yoktur.

Exit mobile version