Arabaşı Çorbası Nasıl İçilir?

Kayseri ve Yozgat yöresine ait arabaşı çorbası, halk içinde “arapaşı” veya “arap aşı” şeklinde de bilinmektedir. Yaz, kış tüketilebilir.

Oldukça besleyici ve sağlıklı olan bu çorbanın yapımında piliç kullanılır. Dolayısıyla bu çorba tiroid ve bağışıklık sistemi için faydalıdır. Hem bir protein deposudur, hem de A ve B vitaminleri ile, demir, çinko, fosfor, magnezyum ve selenyum barındırır.

Arabaşı Çorbası Nasıl İçilir?

Malzemeler:

Yapılışı:
Pilici yumuşayıncaya kadar suda haşlayın ve soğuduktan sonra küçük parçalar halinde didikleyin. Tavuk suyunuzu sakın dökmeyin.
Başka bir tencerede 2 bardak unu, 1 buçuk bardak suyun içinde eritin. Bu malzemelerin içine, 3 bardak tavuk suyu ekleyerek birkaç dakika pişirin. Tuzu eklemeyi unutmayın.
Elde ettiğiniz bulamacı bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat dinlendirebilirsiniz. Arabaşı aslında yemeğin tepside soğuyan kısmına verilen addır.

Çorba içinse, başka bir tencerede, 3 kaşık sıvı yağı kızdırın. 2 fincan unu hafifçe kavurun. Ardından üzerine tuz ve 2 fincan tavuk suyu, kırmızı biber ve salçayı ekleyin. Kaynamaya bırakın. Bu esnada didiklediğiniz tavukları da ekleyin.

Tepsideki soğumuş bulamacı dilimleyin. Kasenizi çorbaya koyduktan sonra bu bulamaçtan dilimler halinde alıp çorbaya batırarak yiyebilirsiniz.

Çorbanızın üzerinde limon suyu ve biraz da kuru nane gezdirmek, çorbanıza ayrı bir lezzet katacaktır.

Exit mobile version