Araba Tavanı Nasıl Temizlenir?

Arabanızın dış temizliği kadar iç döşeme temizliği de önemlidir. Dış temizlik arabanızın estetiğini ön plana çıkarıp, arabanızın sağlığını korurken; iç temizlik hem arabanızın sağlığı, hem de sizin sağlığınız için ihmal edilmemesi gereken bir detaydır.

Araba kullanım sıklığına bağlı olarak iç döşemeler kirlenir, tozlanır, bazen lekelenir. Özellikle arabanızda sigara içiliyorsa, tavan kaplamanızı sıkça temizlemeniz gerekir. Aksi halde renk değişimi, kötü koku, temizlemekle geçmeyen lekelerle karşılaşabilirsiniz.

Araba tavanı nasıl temizlenir? Araba tavanı temizliğinde nelere dikkat etmelisiniz ve ne gibi ürünler kullanmalısınız? Tüm bu soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Araba Tavanı Nasıl Temizlenir?

Kullanıma bağlı olarak tavan döşemesi temizliğini sıklaştırmanız gerekebilir. Bu durum, kalıcı lekeler oluşmasını ve döşemenin olması gerektiğinden önce eskimesini önlemenizde size yardımcı olur.

Tavan döşemenizi temizlerken, piyasada araba iç döşeme temizliği için geliştirilmiş olan ürünleri kullanabilirsiniz. Ürünle birlikte 2 adet temiz ve beyaz bez, bir adet kova, ılık su ve alternatif olarak püskürtme başlıklı bir şişeye ihtiyacınız olacak.

Ilık su dolu kovanın içine kullanıma uygun olacak miktarda temizleyici üründen ekleyin. İyice köpürtün. Temiz bezlerden birini bu suyla ıslatın ancak iyice sıkın ve köpükten bir miktar alın. Bu bezle tavan döşemenizi fazla bastırmadan silin. Silme işleminin ardından diğer bezi duru suyla çok az nemlendirin. Bu bez yardımıyla ampon yöntemini kullanarak tavan döşemesinin nemini alın. Böylece döşemenin kir kusmasını engellemiş olursunuz.

Bir diğer yöntem bu karışımı püskürtme başlıklı şişeye koyarak tavana püskürtün. Fazla ıslatmamaya özen gösterin. Ardından temiz ve duru suyla çok az nemlendirilmiş bir bezle tavan döşemesinin nemini alın.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:
Tavan temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta, tavanın sarkmasına sebep olacak şekilde temizlikten kaçınılmasıdır. Bu nedenle temizlik ürünlerinin tavan döşemesi altındaki yapıştırıcılı sünger tabakayı bozup veya çürütüp sarkıtacak katkı maddeleri içermediğinden emin olun.

Temizlik yaparken bezi kesinlikle çok ıslatmayın. Püskürtme başlıklı şişe yardımıyla temizlik yapıyorsanız çok az püskürtme uygulayın. Sudan ziyade köpüğü uygulamaya çalışın.

Bezle silme işlemi sırasında çok baskı uygulamayın. Bu durum tavan döşemenizde sarkma veya pamuklanmaya sebep olabilir.

Exit mobile version