Araba Koltuğu Nasıl Silinir?

Araba koltuğu aracınızın kirlenmeye en müsait parçalarından birisidir. Yolcuların kıyafetleriyle taşınan kirin bulaşması kaçınılmaz olduğu gibi araç içi temizliği konusunda hassas olmayıp, yeme içme gibi faaliyetlerde bulunursanız arabanızın koltuklarının kirlenmesi kaçınılmazdır. Bunlara rağmen siz de araba koltuklarını doğru yöntemlerle silerek bu kirlerin üstesinden gelebilirsiniz.

Araba koltuğu silme işleminin ayrıntılarına geçmeden önce birkaç püf noktasını sizlerle paylaşmak isteriz. Öncelikle araba koltuğunuzu silerken kesinlikle çamaşır suyu gibi ağartıcı özelliği fazla olan kimyasalları kullanmamalısınız. Bu kimyasallar döşemeleri yıprattığı gibi rengini de açabilir.

Bir diğer ayrıntı ise silme işlemini bitirdikten sonra döşeme üzerinde kalan fazla suyu mümkünse vakum gücü yüksek bir elektrikli süpürgeyle ya da halı yıkama makinesi ile iyice çekmenizdir. Kullanacağınız süpürge kağıt torba hazneli olanlardan olmamasına dikkat edin.

Eğer böyle bir imkanınız yoksa araba koltuğunu güneşli havalarda silin ve döşemenin mutlaka kurumasını sağlamak için koltukları sildikten sonra 2-3 saat camları açık bırakarak aracınızı havalandırmayı unutmayın. Buna özen göstermezseniz koltuk döşemelerinin üstünde su lekeleri kalabilir ve koltuk süngerleri ıslak kalıp küflenebilir.

Araba koltuğu nasıl silinir?

Araba koltuklarında oluşan kirleri silmenin bir çok alternatif yolu daha vardır. Araba koltuklarını silmek için özel üretilmiş temizleyici losyonlardan almak istemeyebilirsiniz. Aksine biz döşemelerinizin zarar görmemesi için bu losyonlardan edinmenizi öneririz.

Alternatif yollarla araba koltuğu nasıl silinir?

Exit mobile version