Aloe Vera Jeli Nasıl Yapılır?

İçeriğinde vitamin, mineral, aminoasitler ve enzimler bulunduran Aloe Vera, bu özelliği nedeniyle alternatif tıpta sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Zambakgiller familyasından Afrika kökenli bir bitki olan Aloe Vera’nın görünümü ise kaktüsü andırmaktadır. Aloe Vera yaprağı, antrakinon adı verilen maddeleri içeren yeşil kabuk bölümü ve Aloe vera jeli olarak da adlandırılan musilaj bölümü olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.

Aloe vera jeli olarak bilinen kısmında, 20 mineral, 18 amino asid, 12 çeşit vitamin, immunostimülan olduğu bilimsel çalışmalarla ispatlanan çeşitli enzimler, antihistaminik özelliğe sahip alprogen, çeşitli steroller, lignin ve salisilat gibi maddeler bulunmaktadır. Antarakinonları içeren kabuk bölümünün suyunun uçurulması sonucunda elde edilen müshil olarak kullanılan kısma Aloe adı verilmektedir. Aloe Vera Jeli ise, yaprağın iç kısmında bulunan ve parankim hücrelerin ürettikleri musilaj görünümlü renksiz kısma verilen isimdir.

Aloe Vera’nın Faydaları Nelerdir?

Aloe Vera Jeli Nasıl Yapılır?

Evde aloe vera jeli yapabilmek için aloe vera bitkisi yetiştirmeniz gerekir. Kenarları dikenli, yeşil yapraklı aleo vera bitkisinin yapraklarından birini dikkatlice koparıp yaprağı uzunlamasına ikiye ayırdığınızda jölemsi bir sıvı çıkacaktır. Aloe Vera jelinin hazırlanmasında, sadece yaprakların içinde bulunan musilaj görünümlü şeffaf kısım kullanılmaktadır. Yaprakların ortadan ikiye ayrılmasıyla ortaya çıkan jel doğrudan kullanılabileceği gibi içerisine eklenecek badem yağı, zeytinyağı gibi yağlarla birlikte de kullanılabilmektedir.

Ev yapımı anti aging maskesi için; bir yaprak Aloe Vera bitkisinden çıkarılacak jel, iki kaşık bal, iki tatlı kaşığı badem yağı ve bir çay kaşığı gül yağı ile karıştırılmalıdır. Hazırlanan karışımın yukarıya doğru masaj yapılarak cilde uygulanması sonucunda yaşlanma etkileri görünür şekilde azalmaktadır.
Yağlı cilt sorununa karşı kullanılacak Aloe Vera jelinin hazırlanması için Aloe Vera bitkisinin yapraklarından çıkarılacak bir yemek kaşığı dolusu jelin içine bir tatlı kaşığı bal ve iki çay kaşığı kil eklenmesi gerekmektedir. Hazırlanan karışım temizlenen cilde uygulandıktan sonra 20 dakika bekletilip ılık suyla yıkanabilir.

Exit mobile version