48 Saatte Bozcaada Turu Nasıl Yapılır?

Son zamanların en güzide ziyaret mekânlarından biri haline gelen Bozcaada kısa sürede yenileyen ve dinlendiren gücünü gösteriyor. Tarihi ve mitolojik özellikleri ile de büyüleyici bir atmosfere sahip olan Bozcaada’da, bağ bozumu ve Yerel Güzeldir platformuyla birlikte gerçekleştirilen festivaller çok sayıda turisti bölgeye çekmekte etkili oluyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde yaşayanlar ve kısa süreli tatil imkanı yaratacaklar için Bozcaada harika bir rota. Hal böyle olunca kısıtlı zamanda etkili bir tatil planı yapmak gerekiyor. Hafta sonunu en iyi şekilde değerlendirmek için 48 saatte Bozcaada turu programında mutlaka yapmanız gerekenleri ve görmeniz gereken yerleri sizin için yazdık.

Bozcaada’ya gidip de güzel bir kahvaltı yapmamak olmaz. Adanın büyüleyici ve dinlendirici havasını sonuna kadar içinize çekmek için Türk Mahallesi’ndeki Asude Kafe ve Rengigül Konuk Evi uğranabilecek yerler arasında. Çiçekler ve olağanüstü lezzette yiyeceklerle bezeli bir sofrada yapılan kahvaltının ardından Bozcaada’yı keşfe devam edilebilir.

Foto kaynak: gobozcada.com

Adanın en güzel koylarından biri olan Akvaryum ve sakinliğiyle herkesi cezbeden Beylik Koyu’nda denize girmek, 48 saatlik Bozcaada Turunda ilk yapılacaklar arasında geliyor. Muhteşem güzelliğe sahip denizin keyfini çıkarmak için ayrılacak birkaç saatten sonra adanın merkezinde bulunan Rum Mahallesi’ndeki keyifli restoran ve meyhanelerin ziyaret edilmesi ise keyfinize keyif katacaktır.

Nerede Denize Girilir?

Bozcaada’da denize girmeden önce keyifli bir gün geçirebilmek için, rüzgarın hangi yönden estiğini bilmek önemlidir. Çarşaf gibi dalgasız bir denizde yüzmeyi seviyorsanız ve rüzgar güneyden esiyorsa(lodos) adanın doğu ve kuzeydeki koylarını, kuzeyden(poyraz) esiyorsa ki genellikle öyle esiyor güneydeki koylarını tercih etmelisiniz. Adanın en çok tercih edilen plajları; Ayazma (poyrazda), Habbele Koyu’ndaki Mitos Beach (poyrazda),Çayır Koyu (lodosta), Sulubahçe Koyu (poyrazda) tercih edilebilir. Rüzgarın yönünü tayin etmekte zorlanıyorsanız bu konuda adanın yerlileri size yardımcı olacaktır.

Bozcaada Sanat Galerisi ve Itırlı Bahçe adı verilen bahçe hem sanatçılar ve hem de sanatseverlerin uğrak yeri olarak dikkat çekiyor ve Bozcaada turu sırasında mutlaka birkaç saat ayrılmasını hak ediyor.

Bozcaada’ya gelmişken hediyelik ürünlere de göz atmak gerekir. İlginç tasarımların ve el yapımı hediyelik eşyaların bulunduğu mağazaları ziyaret edip hediyelik eşya alışverişi yaparken; ev yapımı reçel, zeytinyağı ve acuka gibi ürünleri üç kuşaktır üreten Veli Dede’nin dükkânından yapılacak alışveriş adanın havasını eve kadar taşımak için birebir.

Bozcaada’da Ne Yemeli?

Öğle yemeği için, adanın yöresel lezzetlerinden olan ada otları, çayır pilavı, bağcı salata, kuzu etli yaprak sarma, tahinli bademli patlıcan veya ada mantısını denememek bu özel lezzetlere büyük haksızlık olacaktır. Bağları ile ünlü Bozcaada’da öğle yemeğine eşlik edecek en güzel içeceklerden biri ise taze üzüm suyu.

Rum Mahallesi, Bozcaada’nın restoran, meyhane ve kafelerinin bulunduğu bir bölge. Restoran ve meyhanelerin yer aldığı sokaklardaki cumbalı evler de mahallenin sıcaklığında etkili oluyor. Rum Mahallesi’nde yenecek keyifli bir akşam yemeğinde asma yaprağında sardalya, ada mantısı, etli yaprak sarma ve balık çorbasının mutlaka denenmesi gerekiyor.

Adada gece hayatı sınırlı olmakla birlikte, gidilebilecek birkaç mekan bulunuyor. Geceyi eğlenceyle kapatmak isteyenler için sevimli ve küçük mekânlar hizmet veriyor. Bakkal adındaki bar, bu mekanlardan en çok tercih edileni olarak dikkat çekiyor. Gelincik ve ada üzümü ile yapılan kokteyllerin tadına doyamayacağınızın garantisini verebiliriz.

Bozcaada’da Gün Batımı

Adada ziyaretçilerin en çok tercih ettikleri aktivitelerden biri yel değirmeninde gün batımını izlemek. Piknik sepeti ve şarap eşliğinde gidilecek Yel Değirmeni’nde izlenecek gün batımının güzelliği nefesinizi kesmekle kalmayacak unutulmayacak anılara da sahne olacaktır. Romantik ortamı nedeniyle evlenme tekliflerine de sahne olan Yel Değirmeni, muhteşem fotoğraflar için de eşsiz bir fon oluşturuyor.

Günbatımını izlemek için Yel Değirmeni’ne gidecek zamanı bulamayan ya da trafik sorunu yaşamak istemeyenler için ikinci bir seçenek de denize nazır Fuska Bar ve Polente Cafe.

Bozcaada turunu tamamlayıp şehre dönmeden önce mutlaka yapılması gerekenlerden biri de Rum Mahallesi’ndeki Çiçek Pastanesi’nde meşhur Bozcaada sakız kurabiyesi ve ada kahvesi eşliğinde akşamüzeri keyfi yaşamak.
Tadı damakta kalan bir hafta sonu kaçamağı için tercih edilebilecek en güzel yerlerden biri olan Bozcaada’da zamanın nasıl geçtiğini anlamadan dönüş yolculuğu vakti gelecektir.

Exit mobile version