Şehir Hayatına Dönmek İstemeyeceğiniz 10 Ekolojik Tatil Yeri

Siz de otel ya da benzeri işletmelerden bıktıysanız, doğa ile iç içe bir tatilin hayalini kuruyorsanız maceraperestler ve doğa severlerin sıklıkla tercih ettiği tatil türlerinden birisi olan ‘ekolojik tatil‘ düşünebilirsiniz. Henüz ekolojik tatil ile tanışmadıysanız, sizin için derlediğimiz ekolojik tatil yeri seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Narköy’de Çadır Hayatı

Ormanlarla sarılmış olan Kandıra’da bulunan Narköy, yaklaşık 800 civarı tohumun depo edildiği bir tür ekolojik merkez olarak da tanımlanabilir. Alternatif tatil planları içerisinde ilk sıralarda yer alan Narköy’de her türlü ekolojik beklentinin karşılanması mümkün. Çadır ve oda seçenekli konaklama imkanı sunan Narköy’de hayatınız boyunca işinize yaracak ve çoğunu ilk kez deneyimleyeceğiniz bitki toplama, süt sağma, hayvan besleme, yoğurt ve peynir yapma, orman yürüyüşü gerçekleştirme gibi farklı aktivite seçenekleri de bulunmaktadır.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Kandıra Konaklama Önerileri

Tatuta Ekolojik Çiftlikleri

Tatuta adında bir çiftlik projesine bağlı olarak çalışan ve Türkiye’nin birçok yerinde bulunan ekolojik çiftliklerde isterseniz tatilinizin tamamını isterseniz tüm yazınızı geçirip, büyük bir doğa tecrübesi edinebilirsiniz. Buğday Derneği’nin yürüttüğü projenin amacı ekolojik tarımı teşvik etmek ve bu şekilde geçinen ailelere gönüllü iş gücü ile bilgi desteği sağlamak. Ege’den Doğu Anadolu ‘ya kadar pek çok bölgemizde bulunan Tatuta Eko çiftlikleri gönüllülere ve konuklara her daim açık.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyeceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Havasu Köy’de Kaya Tırmanışı

5 yıldızlı ilk ekolojik otellerden birisi olması ile bilinen Havasu Köy’de doğanın içerisinde bir tatil imkânı bulunmaktadır. Çadırda, karavanda ya da ağaç evlerde konaklama imkânı veren bu şirin belde uzun orman yürüyüşleri yapmak isteyenlere ve bisiklet severler için kaçılırılmaması gereken bir yer. Etkinlik açısından da çok zengin olan Havasu Köy’de kaya tırmanışı, dalış, paraşüt, balık avı, hiking gibi heyecanlı pek çok spor aktivitesine katılabilirsiniz.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Dedetepe Ekolojik Yaşam Çiftliği’nde Kuş Gözleme

Çanakkale’de yer alan Dedetepe Ekolojik Yaşam Çiftliği, yayla çadırları bulunan kamp alanı ile misafirlerini ağırlıyor. Bölgede bulunan bisiklet ve yürüyüş parkurları, kültür turları, kuş ve kelebek gözlem noktaları, mantar- endemik bitki toplama ve zeytin üretim eğitimleri ekolojik tatil seven ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Pastoral Vadi’de Atölye Eğitimi

Yanıklar Köyü’nde bulunan Pastoral Vadi, yılın her günü ekolojik bir tatil merkezi olarak hizmet veriyor. Bölgede çocuklara özel sevimli atölyelerin yanı sıra çeşitli aile atölyeleri de bulunuyor. Sanata ve spora meraklıysanız bu merkez tam size göre.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Ataol Çiftliği’nde Ev Yapımı Yiyecekler

Bozcaada’da bulunan Ataol Çiftliği’nde misafirlere tamamen organik olan yiyecekler sunuluyor. Bir kitap alıp ağaçların hışırtıları arasında kendini dinlemek isteyenlerin gidebileceği Ataol Çiftliği’nde sessizlikte bolca huzur bulabilirsiniz.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Kapor Organik Çiftlik Evi’nde Bağ Bozumu Festivalleri

Kapadokya Avanos ilçesine bir kilometrelik mesafede olan Kapor Çiftlik Evi’nde bahçede yetişen sebze ve meyvelerden yapılan ev yemekleri servis ediliyor. Çiftlik ayrıca her sene yapılan bağ bozumu festivalleri ile de ünlüdür.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Akdeniz Bahçesi’nde Dokuma Atölyeleri

Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalama alanı da olan, tertemiz ve sakin Çıralı sahilinde pek çok eşsiz güzellik sizi bekliyor. El işlerine meraklı iseniz; Akdeniz Bahçesi’ndeki geleneksel el sanatları atölyesini gezebilir, evlerimizin demirbaşlarından olan halı, kilim, masa örtüsü ve havluların hangi süreçlerden geçerek ortaya çıktığını öğrenebilir, kendiniz ve çocuklarınızla dokumayı deneyebilirsiniz.

Yürüyüş yapmaktan hoşlanıyorsanız; Çıralı’ya 20- 25 dk yürüme mesafesindeki Antalya bölgesinin en önemli doğa harikaları olarak kabul edilen Yanartaş ve Olimpos’u mutlaka görmelisiniz.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Kaş Elbademi Çiftliği

Kaş ilinin Çukurbağ köyünde bulunan çiftlik denize sadece 11 km mesafede ve birçok antik kente komşu. Taş pansiyon ve evlerde konaklama yapılmaktadır. Çiftliğin doğa yürüyüşü, kültür turları, sanat atölyeleri, yoga ve organik bahçe seçenekleri de bulunan bu çiftlik eko tatilinizi doya doya yaşamanız için pek çok imkan sunuyor.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Kaz Dağı Hızır Kampı’nda Ağaç Evler

Kaz Dağları Milli Park’ta bulunan Hızır Kampı’nda, çadırda, ağaç evlerde ve ya taş evlerde konaklayabilirsiniz. Zeytinli çayında yüzmek ise bu bölgenin en güzel avantajıdır. Ayrıca bölgede yetişen ve has zeytinyağıyla pişen yöreye özgü yemekleri tadıp, kendinizi masaj ile şımartabilir, tatilde de sporu elden bırakmayayım derseniz doğa yürüyüşleri ve yoga yapmak da mümkün. Yılın farklı zamanlarında buraya ailecek gelip anne-çocuk, meditasyon ve nefes atölyelerine de katılabilirsiniz.

sehir-hayatına-dönmek-istemeyceginiz-10-ekolojik-tatil-yeri

Exit mobile version