Zencefil Çayı Nasıl İçilir?

Zencefil, tropikal iklim karakterindeki coğrafi alanlarda yaşayan ve yetişen yumru köklü sarımtrak bir bitkidir. Düğümler şeklinde yetişen kökleri genelde toprağın 15-25 cm altındadır. Zencefil özellikle Asya, Çin, Hindistan ve Arabistan’da çokça tüketilen ve her çeşit bitkisel şifa uygulamalarında kullanılan bir bitki çeşididir. Özellikle Çin ve Hindistan dolaylarında zencefil 2000 yıldır bilinir ve çok aktif olarak kullanılır. Aslına bakarsanız zencefil bitkisi bütün bir dünyada aranılan ve sevilen bir çeşit baharattır. Zencefilin bu haklı şöhreti özellikle soğuk algınlığına bire bir olmasından kaynaklanmaktadır. Zencefil, tropikal iklimlerin bereketli topraklarından tüm dünyaya bir armağandır. Zencefil yemeklerde, tatlı ve pastalarda kullanılmaktadır. Ayrıca şifa verici özellikleri ve boğazı yakan mayhoş tadıyla zencefil çayı kış mevsiminde sıcak, yaz mevsiminde soğuk olarak tüketilir.

Zencefil Nasıl Bir Bitkidir?

Zencefil, yumru şeklinde birbirine geçmiş yuvarlaklar gibi görünen bir köke sahiptir. Çiçekli bir bitkidir. Çiçekleri beyaz, sarımtrak veya yeşil olabilir. Bitkinin etkili oluşunun en önemli sebeplerinden birisi, uçucu yağlarının olması ve yapısındaki fenol bileşikleridir. Ayrıca içerdiği nişasta, kalsiyum, B ve C grubu vitaminleri de bu bitkiyi önemli yapmaktadır.
Zencefil kesinlikle bir ilaç olarak değerlendirilmemelidir. Sadece faydalı bir bitkidir.

Zencefil Çayının Faydaları nelerdir?

Tedbiri elden bırakmamak adına, düzenli olarak zencefil çayı içmeye başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Zencefil Çayı Nasıl İçilir?

Zencefilin 2 yaşından küçük çocuklara verilmemesi önerilir.
Yetişkinler içinse günlük en fazla 4 gram zencefil tüketimi önerilir.
Buradaki bilgilerin herhangi bir hastalığı teşhis amacı kesinlikle yoktur. Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız.

Exit mobile version