Yüksek Bel Pantolon Nasıl Giyilir?

yüksek bel pantolon

Bildiğiniz gibi 90’lı yılların gözdesi yüksek bel pantolonlar son birkaç yıl içinde hayatımıza yeniden girdi ve düşük bel modasının yerini aldı. Bedeni tamamen saran skinny modellerden, rahat kesim havuç pantolonlara kadar hemen hemen tüm modellerde ve farklı tarzlara sahip pantolonların belleri yükseldi. Düşük belin rahatsızlığı, sağlığa zararları ve vücut hatlarını olduğundan biçimsiz göstermesi sebebiyle yüksek bel modasının geri dönüşü iyi de oldu.

Her şeyden önce yüksek bel pantolonların en güzel tarafı, bel bölgesindeki küçük fazlalıkları en güzel şekilde toparlayabilmesi ve özellikle kum saati formundaki kadınların harika siluetini vurgulayabilmesi diyebiliriz. Ayrıca boyu uzun göstermesi de pantolon modelleri arasında tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden.

Bundan 5 sene önce düşük bel modası varken yüksek beller bize demode geliyor, gözümüzü rahatsız ediyordu. Şimdiyse yüksek belin yarattığı silüeti daha çok seviyoruz. Aslında bunun en büyük sebebi trend denen olgu. İkincisi de iyi yapılmış kombinler.

Peki, iyi güzel ama gözde bir Retro olan bu yüksek bel trendi nasıl kullanılmalı, en iyi şekilde nasıl kombinlenmeli?

Yüksek Bel Pantolon Nasıl Kombinlenir?

Her şeyden önce yüksek bel pantolonlar bel ve basen bölgenizi en güzel şekilde vurguladığından bu bölgeleri örterek kullanmamanızı öneririz. Tabi bu kişisel bir tercihtir fakat yüksek bel pantolonların; ister dar olsun ister bol bel kısmı gözükmediği takdirde herhangi bir modelden farkı olmayacaktır.

Skinny yüksek bel pantolon üzerine crop top dediğimiz kısa bluz ya da kısa gömlek giyebilirsiniz.

Öte yandan ince dokulu boy friend- salaş kesim kazakları ya da sweatshirtleri tamamen pantolonun içine sokarak ya da tek tarafını pantolonun dış kısmında bırakarak kullanabilirsiniz.

Ayakkabı Seçimi

Yüksek bel pantolonlarınızı topuklu ayakkabılarla klasikleştirerek kullanabileceğiniz gibi her zaman spor ayakkabılarla kullanabilme özgürlüğüne de sahipsiniz. Örneğin dar paçalı straight formlarda bir yüksek bel pantolonu ya da söz gelimi mom jeans bir yüksek bel pantolonu her iki şekilde de yorumlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yüksek bel bol paça bir İspanyol paça pantolonun içinde maxi boy apartman topuklu ayakkabılarınızı kamufle ederek boyunuzu dilediğinizce uzun gösterebilirsiniz.

Yüksek Bel Havuç Pantolon

Karın bölgesinde fazlalıkları olanlar için de son derece kullanışlı bir model yüksek bel formu. Eğer fazlalıklar sizi rahatsız ediyorsa skinny modeller yerine bel bölgesi pileli olan havuç kesim yüksek bel pantolonlar oldukça ideal.

Havuç kesim pantolonlar klasik giyim için çok iyi bir alternatiftir. Hangi renk olursa olsun beyaz şık bir gömlek ve stiletto ile tamamlayarak iş ortamında rahatça kullanabilirsiniz. Günlük kullanımda da pantolon içine sokabileceğiniz hafif dar bluz- tişört ve spor ayakkabı ile kombinleyebilirsiniz.
yüksek bel pantolon

Bu arada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de üst beden orantısı olmalı. Zira yüksek bel pantolon kullanımında boy uzun görünüyor olsa da bu tarz pantolonlar bacak boyunuzu uzun gösterdiği kadar, üst beden boyu proporsiyona göre kısa kalan kadınlarda sorun yaratabilir. Ama endişelenmeyin bununda kolayı var. Maksi V yakalı, derin yaka oyuklu tişört, gömlek ya da merserizelerle göz yanılgısı yaratarak bu sorunu da rahatça halledebilirsiniz.

Yüksek bel pantolon ve ceket kullanımı

Unutmadan ekleyelim yine ceketlerde yüksek bel pantolonların en güzel eşlikçilerinden biri. Eğer dar pantolon tercih ediyorsanız basen altında biten blazerla harika bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ya da skinny yüksek bel jean üzerine uzun hırka giyebilirsiniz. Rahat kesim yüksek bel pantolonu da kısa ceketlerle kombinleyebilirsiniz.

Yüksek Bel Pantolon Kullanımında İşe Yarar İpuçları

Yüksek bel jeanler tshirt ve gömleklerle birlikte harika bir görünüm yaratır. Bu şekilde bir kombin yaratmak için ihtiyacınız olan şey hafif rahat kesim bir gömlek ya da t-shirt kullanmak. Gömleği pantolonun içine sokun ve kollarınızı olabildiğince yukarı kaldırın. Böyle yaparak optimum rahatlığı ve en iyi görünümü kolayca sağlayabilirsiniz.

Pantolonu bir crop top ile tamamlamayı düşünüyorsanız vücut yapınızı göz önünde bulundurarak bir tercih yapın. Pantolon bel bölgenizdeki fazlalıkları gizlese de mucize beklemek yanlış olur. Eğer göbek kısmını fazla sıkan bir pantolon giyerseniz her halükarda yukarı taşma yapacaktır. Bu yüzden tam saran ama sıkmayan bir model tercih edin.

Crop top ise ne uzun ne kısa olmalı. Aşırı açıklıktan kaçının. Fazla dekolte hem hareketinizi kısıtlar hem de kötü bir görüntü vermenize sebep olabilir. Daha az risk almak için; sadece ortası boş olan üçgen formunda ya da asimetrik crop topları tercih edebilirsiniz.

Yüksek bel pantolon satın alırken vücudunuza göre seçim yapın. Örneğin; kısa boylu iseniz aşırı yüksek belden kaçının. Aynı şekilde bacak boyu çok uzun olan birinin çok yüksek bel pantolon giymesi doğru olmayacaktır. Tıpkı jeanlerde olduğu gibi pantolonların hepsinde kalıp çok önemlidir. En ideali bulmak için farklı markaların kalıplarını mutlaka deneyin. Bel yüksekliği hakkında bir ipucu vermek gerekirse; en doğru ve ideal olan doğal bel boşluğunuza denk gelen modellerdir.

yüksek bel pantolon

Paça boyuna ve stiline dikkat edin. İspanyol paça ya da boru paça yüksek bel pantolon giyerken mutlaka yere sıfır olmasına özen gösterin. Ayakkabılarınızı buna göre seçin. İddialı kısa paçalardan kaçının. Kısa paça pantolonlar maalesef çok az kişiye yakışır. Bilhassa Skinny kesimlerde bileğin hemen bitiminde kalan paçaları tercih edin.

Yüksek bel palazzo pantolonlarda aşırı bolluktan uzak durun. Özellikle kemerli fazla salaş modeller riskli bir seçim olacaktır ve doğru kombinlenmediği takdirde palyaço gibi görünmenize neden olabilir.

Exit mobile version