Yılbaşında Oynanabilecek Kutu Oyunları

Bu yıl yılbaşında kalabalıklarda boğulmayalım, o kadar trafiği çekmeyelim zaten çok da pahalı evde biz bize eğlenelim diyorsanız, toplayın arkadaşlarınızı evinize kendi partinizi kendiniz düzenleyin, istediğiniz kadar eğlenin.

Sadece yemek yemek ve dans etmekle olmaz bize bir oyunda lazım diyorsanız, ortamı ısıtmak ve çocuklarla eğlenmek için bol kahkaha ve eğlence garantili kutu oyunlarını seçebilirsiniz.

Diyaloglarıyla ünlü, bağımlılık yapan efsane Tabudan, içinizdeki oyuncuyu ortaya çıkaracak Cranium ‘a, bilgi hazinenizi ortaya çıkaracak olan Trivial Pursuit ve yüksek adrenalinli denge oyunu Jengaya kadar tüm kutu oyunlarını sizin için derledik.

Trivial Pursuit

Trivial Pursuit dünyanın en sevilen genel kültür oyununda, coğrafyadan edebiyata, spordan tarihe farklı kategorilerden 1000’e yakın sorunun bulunduğu bu kutu oyununda, soruları cevapladıkça birinciliğe doğru yaklaşacaksınız. Oyunun Türkçeye çevrilmiş yabancı versiyonundaki sorular size çok zor gelirse, Türkçe versiyonunu deneyebilirsiniz. Daha tanıdık sorular içeren Türkçe versiyonu, tüm aile üyelerini oyuna ve eğlenceye odaklayacak. Soruları bilseniz de bilmeseniz de çok eğleneceksiniz!

Tabu

Yılbaşında toplu bir arkadaş grubu ile evde yılbaşına girecekseniz, eğlencesi bol ve en keyifli oyunlardan birtanesi de tabudur. Yasak kelimeleri kullanmadan en çok kelimeyi takım arkadaşına anlatarak en yüksek puanı kazanma methoduna dayalı bu oyun ile yılbaşı gecesinde dostlarınız ile birlikte çok eğlenebilirsiniz.

Dilerseniz bu oyunu, XL versiyonuyla eğlecenizi ikiye katlayabilirsiniz. Klasik oyunun yanı sıra çizerek, Tabu kuklasıyla anlatarak ve en fazla 15 kelime kullanarak oynayacağınız Tabu XL ile yılbaşı gecesi çok eğlenceksiniz.

Cranium

Ödüllü kutu oyunu Cranium, sizi sıra dışı bir eğlenceye davet ediyor. Bu oyunda bazen sahnenin yıldızı, bazen kelimelerin efendisi bazen de şaheserler yaratan bir sanatçı olacaksınız. İster çiziktirin, ister sahnede rol yapın, ister bilginizi konuşturun.

Boggle Flash

Sizi kelimelerle elektronik devrime hazırlayan Boogle Flashta zamana karşı mı yarışacaksınız yoksa rakibinize mi? Akıllı elektronik küpler yan yana gelsin, siz anlamlı kelimeler çıkarmaya çalışırken heyecan tavan yapsın.

Upwords

3 boyutlu kelime oyunu ile eğlenceye boyut atlatın. Harfleri sadece yan yana değil, üst üste de dizip yeni kelimeler üretebilirsiniz. Ancak dikkat: Kelimeler yükseldikçe heyecan da yükselir.

Batak Shot Oyunu

Hem iskabil oyunu seviyor hemde içki içme konusunda sınır tanımıyorsanız, yılbaşında tüm arkadaşlarınızı bu oyun ile yenebilirsiniz. Batak oyunundaki tüm kurallarını unutun ve bu oyunun kurallarına razı gelmeye hazır olun. Battıkça shotlayacak, shotladıkça yılbaşı geceniz daha keyifli hale gelecek. Yılbaşında içki içmeyi düşünenler bi de bu şekilde içmeyi deneyin.

Tic Tac Toe Xox Shot Oyunu

Çocukluğumuzda sınıf arkadaşlarımız ile tahtaya çizerek oyandığımız xox oyunu artık daha gelişmiş versiyonu ile yetişkinlere hitap ediyor. Yılbaşı gecesi yenilen pehlivan oyuna değil içmeye doymayacak.Klasik xox oyunu gibi gözüksede her yenildiğinizde shot vurduğunuzda klasik olmadığını kavrayacaksınız. 3×3 camdan yapılan bu oyun yılbaşı gecenize renk katacak.

Scrabble

Dünyanın 1 numaralı kelime oyunu olarak bilinen scrabble yılbaşı gecesi zihinizi biraz zorlayacak. Kelimeleri birbirine bağlama methodu ile oynanan bu oyunu arkadaş çevreniz ile oynayabilirsiniz. Kelime dağarcığınız ne kadar fazla ile skor yapma şansınız çok yüksek. Yılbaşı gecesi aile oyunu arayan bireyler için en güzel oyun.

Tombala

Yılbaşının vazgeçilmez eğlencesinin ilk akla gelenlerinden birtanesidir tombala. Hayır yapmak ve gelir elde etmek amacıyla İtalyanın güneyindeki birkaç kasabada çıkan bu oyun daha sonraları yılbaşının vazgeçilmez oyunlarından olmuştur. Özelikle her yaşta herkesin oynayabileceği basitlikte olan bu oyun 7’den 70′ e her kesimin seveceği bir oyun.

Monopoly

Çocuklardan yetişkinlere her yaşta herkese hitap eden bir başka eğlenceli oyun ise elbetteki monopoly. Yılbaşında saatlerce başından kalmadan oynayabileceğiniz ve oyun ilerledikçe eğlencenin tavan yapacağını bir oyun arıyorsanız monopoly tam size göre.  Dilerseniz oyunun Türkiye için olanından alıp kendinizi iyice havaya sokabilirsiniz.

Jenga

60 adet blok üzerinden tahtaları çekerek kuleyi bozmama kuralına dayalı olan jenga oyununu bilmeyen yoktur herhalde. Fakat siz bu oyunu yılbaşına özel değiştirebilirsiniz. İster içki ile isterseniz de cezalı oynayabileceğiniz bu oyun ile yılbaşı gecenizi renklendirebilirsiniz.

Twister

Sağ el kırmızıya, sol ayak sarıya kıvrak olan, ayakta kalan kazanıyor; Twister ile ailece eğlenmeye hazır olun.

Bil Bakalım Kim?

Sorduğun sorularla rakibini köşeye sıkıştır, tuttuğu kişiyi bil, oyunu sen kazan! Ayrıca internetten basılabilen yeni karakter kartları ile ‘’Bil Bakalım Kim?’’ eğlencesi hiç bitmiyor!

Exit mobile version