Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaz aylarında güneş, deniz suyunda bol miktarda bulunan tuz gibi etmenler, saçın sağlıklı uzamasını zorlaştıran unsurlardır. Deniz tuzu,saçı sertleştirir ve derinin üzerine yapışmasına neden olur,güneş ısısı,terleme ve saç diplerinde tuz birikmesini beraberinde getirir. Aşırı ısı teması ve deniz tuzu,saç rengini matlaştırabilir,saç yapısına zarar verir.

Yaz Aylarında Saçı Korumak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Denize girmeden önce duş alarak veya saçı ıslatarak,saçın suyun içindeki tuzdan daha az etkilenmesi sağlanabilir. Islak saçın, suyun içinde kendisine zarar verecek maddeleri emme ihtimali düşecektir. Duş sırasında saç kremi kullanmak, saçı koruyan bir tabaka oluşturarak, zararlı etkilerden korunmasını sağlayabilir.

Hindistan cevizi yağı gibi maddeler de ekstra bir önlem olarak işe yarayacaktır. Ayrıca, denize girerken bone kullanarak,saçın deniz suyuyla direkt teması önlenebilir. Denizden çıktıktan sonra da bone yerine şapka kullanarak, saçı güneş ısısından korumak da mümkün.

Eğer saçınız boyalı ise renk koruyucu krem kullanmak, yine etkili bir yoldur. Bunun dışında,argan yağı gibi, saça iyi gelecek bitkisel ürünleri tercih etmek gereklidir. Bitkisel özlü ürünler, saç ve cilt bakımı için her zaman ilk tercih olmalıdır. Ayrıca, saça düzenli aralıklarla ve yoğun bir şekilde bakım uygulamak, sağlıklı gelişmeleri için önemlidir. Güneş’in zararlı etkilerinden korumak için, protein ve keratin açısından zengin bakım ürünleri kullanmak, akıllıca bir tercih olacaktır.

Bunlar dışında, saça düzenli bakım yapmak, saç derisine masaj yapmak gibi uygulamalar da,saçtaki ışıltıyı korumaya yardımcı olacaktır. Ancak saç bakımı için en yerinde adımlardan birisi,aslında en zor olandır.Saç kestirmek külfet gibi gelse de, kırıkları aldırmak, saç yapısını korumak için kaçınılmaz bir işlemdir.Zira saç ucundan kırılmaya başladıktan sonra bu süreç saç diplerine kadar devam eder ve saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını ve yapısının korunmasını engeller.

Aslında dönemsel önerilerden ziyade saça her zaman iyi bakmak ve düzenli olarak tedavi etmek, korunması için vazgeçilmezdir.Saçın ışıltısını ve zarafetini korumak için, ona dikkat etmek ve özen göstermek gerekir.

Exit mobile version