Topuklu Ayakkabı ile Çorap Nasıl Giyilir?

Moda dünyasında bazı trendler vardır resimlere baktığımızda çok güzel ve kolay görünürler. Ama bu trendleri uygulamaya döktüğümüzde bir türlü istediğimiz görüntüyü yakalayamadığımızdan niye olmuyor diye hayıflanıp dururuz. İşte topuklu ayakkabı- çorap ikilisi de doğru ve tarz duracak bir şekilde giymek bu zorlayıcı trendlerden birisidir.

Birkaç sezondur moda dünyasında sıklıkla yer alan bu trendin ilk izlenimi biraz göz korkutsa da günlük hayatınızda uygulayabileceğiniz 6 temel öneriyle siz de bu trendi hayatınıza katabileceksiniz.

Çorap- Ayakkabı İkilisini İyi Seçin

Topuklu ayakkabı ve çorap ikilisine yeni başlıyorsanız ilk yapmanız gereken birlikte giyilecek ve giyilmeyecek ikililere karar vermektir. Bu çalışmaya çorapları ve topuklu ayakkabıları mevsimsel olarak eşleştirmekle başlayabilirsiniz. Yani yazlık ayakkabı yazlık çorapla, kışlık topuklu bot kışlık yün çoraplarla yan yana koyun. Yazlık bir topuklu ayakkabı içinde kalın bir çorapla hem iyi görünmeyecek hem de rahatsız edecektir. Aynı ayakkabı daha ince dokulu bir çorapla giyildiğinde daha uyumlu bir görüntü verecektir. Bu kurala göre, önü açık topuklu ayakkabılarınızı file çoraplar, yarı şeffaf çoraplarla kombinleyebilir; topuklu bot, kışlık topukluları da siyah opak külotlu çoraplar ve dizde biten yün çoraplarla giyebilirsiniz.

Kamufle Edin

Kıyafetinizi biraz daha kamufle etmek istediğinizde çorap işinize çok yarayacaktır. Örneğin mini giymek istiyorsunuz ama aynı zamanda çok fazla da teninizi göstermek istemiyorsunuz. Böyle durumlar için dize kadar gelen çoraplar, ister opak ister saydam külotlu çoraplar sizin için güzel bir alternatif olacaktır. Çorap bir kombinde her ne kadar geri planda kalan bir aksesuarmış gibi görünse de aslında kıyafetimizi dengeleyen ve vücudumuzdaki kusurları kamufle etmeyi sağlayan önemli bir öğedir.

Bilekte biten çoraplar her ne kadar göze hoş gelse de ayak bilekleri kalın olanlar için bazen kabus olabiliyor. Bu gibi durumlarda hem çorap sevdanızdan vazgeçmemek hem de bileklerinizi daha ince göstermek için ayağınızı çok sıkı sarmayan ama ucu hafif dantelli gibi görünen bu nostaljik çorapları tercih edebilirsiniz.

Ayakkabılara Renk Verin

Doğru şekilde kullanıldığında çorap kombininize ufak bir dokunuşla bambaşka bir hava katabilir. Özelikle de kombininizin sıkıcı ve renksiz olduğunu düşündüğünüz anlarda topuklu ayakkabınızın içine esprili bir çorap giyerek bir anda görüntünüzü bambaşka bir havaya sokabilirsiniz. Böyle bir durum için renkli, desenli soket çoraplar ideal. Bu durumda çorabınız çok renkli ve ben buradayım diye bağırıyorsa geri kalan parçalarınızı sakin tutmaya dikkat edin.

Önce Kalın Topuklar

Topuklu ayakkabı-çorap ikilisine başlayacaksanız önce kalın topuklu ayakkabılardan başlamanızda fayda var. İnce topuklu ayakkabılara göre daha maskülen duran bu ayakkabılar çoraplarla da daha rahat kombinlenir. Yani tam bir dengeleme unsuru söz konusu.
Mevsim geçişlerinde ve kışın soğuğu hissetmeyenler için en güzel topuklu ayakkabı- çorap kombinlerinden biri de bootilerin 3-4 parmak üstünde biten çoraplar oluyor. Hem kullanımı oldukça Pratik ve rahat hem de çok abartılı durmayan bu stili günlük hayatınızda çoğu ortama uyarlayabilirsiniz.

Emin Olun

Bu trendin en üst seviyesi açık ayakkabılarla topuklu ayakkabı giymektir. Neredeyse hepimizin arasında bir aşk-nefret ilişkisi olan bu ikiliyi başarmak belki de topuklu ayakkabı-çorap kombinlerinin en zoru. Bu trendi denemek istiyorsanız daha önce de bahsettiğimiz gibi ilk başta minik dokunuşlarla kombininizde uygulayın. Örneğin çok dikkat çeken bir mini elbisenin altına önü açık topuklu ayakkabı ve çorap giymektense bir boyfriend jean’in altına giyip görüntünüzü nispeten dengelemeye çalışın. Öncelikle risksiz tercihler yapıp daha zorlarına doğru gitmeniz hem vücudunuzu tanımanıza hem de hangi modellerin size yakışıp yakışmayacağını anlamanıza yardımcı olur.

Karıştırın

Minik dokunuşlarla çorap-topuklu ayakkabı kombinini hayatınıza soktuktan sonraki adım daha riskli seçimler yapmak olacaktır. Örneğin feminen ayakkabılarla maskülen çorapları birleştirmek gibi veya çorap ve topuklu ayakkabılarınızda colour block yapmak gibi. Evet, kulağa korkutucu geliyor ama siz de deneyerek ve öncelikle basit parçalardan başlayarak daha cesur topuklu ayakkabı- çorap kombinleri yapabilirsiniz.

*Bu yazı Modakariyeri.com tarafından kaleme alınmıştır.

Exit mobile version