Takma Kirpik Nasıl Temizlenir?

Göz makyajının en önemli adımlarından biri olan kirpikler için en iyi sonucu takma kirpiklerle alırsınız. Takma kirpik, gözlere çarpıcı ve iddialı bir görünüm kazandırır. Dikkat çekici ve mükemmel görünen makyajın en iyi tamamlayıcılarından biridir. Takma kirpik kullanımına alışmak ve tek başına uygulayabilir hale gelmek biraz zaman alır. Ama bir kez alıştıktan sonra özel günler ve geceler başta olmak üzere birçok zaman için vazgeçilmez aksesuarlarınızdan biri haline gelir. Onların maliyetini düşünürseniz her seferinde tek kullanımlık olması bütçenize de zarar verecektir. Takma kirpiklerin ömrünü uzatmak ve tekrar tekrar kullanabilmek için takma kirpik nasıl temizlenir tüm detaylarıyla öğrenin.

Takma Kirpik Nasıl Çıkarılır?

Kirpikleri çıkarırken hem takma kirpiğe hem de kendi kirpiklerinize zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Her zaman kullandığınız göz makyajı temizleyicisinden yardım alabilirsiniz.

İlk olarak makyaj pamuğunu bol miktarda temizleyici ile ıslatın. Ardından pamuğu gözünüze hafifçe bastırıp 1 dakika kadar bekletin. Böylece yapıştırıcı ve makyaj ürünleri yumuşayacaktır. Son olarak gözlerin dış kenarından başlayarak parmaklarınızın ucuyla kirpiği yavaşça çekin. Kirpiği gözlerinizde ayırmak için ıslatılmış pamuklu çubuk da kullanabilirsiniz.

Tek tek takılan kirpik kullanıyorsanız kirpikleri parça parça çıkarın. Tamamen çıkardıktan sonra gözünüzde kalan makyaj kalıntılarını pamukla ya da yıkama jeli ile temizleyebilirsiniz.

Takma Kirpik Nasıl Temizlenir?

Takma kirpikler, yapıştırıcı ve maskara kalıntıları barındırdığı için çıkardıktan sonra temizlenmesi gerekir. Eğer doğru şekilde temizlerseniz onları defalarca kullanabilirsiniz. Kirpikleri tamamen temizlemeden tekrar kullandığınızda göz makyajınız kötü görünebilir. Ayrıca gözlerinizin enfeksiyon kapmasına da neden olabilir.

Takma kirpik yapıştırıcıları genellikler su bazlıdır ve kolaylıkla temizlenirler.

İhtiyacınız olan malzemeler; temiz pamuklu bezler, pamuklu çubuk, yağsız göz makyajı temizleyici ya da misel su.

Kirpikleri temizlemek için onları temiz bir havlu ya da bez üzerine yayın. Kirpiklerin üzerine temizleyiciyi döküp bir iki dakika bekleyin.

Eğer kirpikler fazla kirliyse misel su ile doldurduğunuz bir kâse içinde de bekletebilirsiniz. Ardından makyaj pamuğu ya da pamuklu çubukla tek tek kalıntıları temizleyin. Gevşemiş yapıştırıcı şeritleri parmak uçlarınızla nazikçe çekin.

Kirpik uçlarını yapıştırıcı malzemeden arındırdıktan sonra kıl yüzeyi kontrol edin. Bazı maskaraları temizlemek zordur. Eğer hala maskara kalıntısı kaldığını düşünüyorsanız bunları temizlenin en kolay yolu temiz bir rimel fırçası kullanmaktır. Kirpikler bezin üzerindeyken temiz rimel fırçasına misel su damlatıp kirpikleri yavaşça tarayabilirsiniz. Bu adımı birkaç kez tekrarlarsanız kirpiklerin zarar görmeden tamamen temizlenmiş olduğunu göreceksiniz.

Takma kirpiklerinizi temizledikten sonra fazla suyu almak ve kurutmak için asla sıkmayın. Havlu içinde sıkıştırmayın.

Kirpiklerin doğal görünümlerinin bozulmaması için onları tüy bırakmayan temiz bir bez ya da kâğıt havlu üzerinde kurumaya bırakın. Kirpikler kuruduktan sonra onları orijinal kutusunda saklayın.

Exit mobile version