Su Nasıl İçilir?

Su, kohezyon kuvvetine sahip renksiz, kokusuz ve tatsız sıvı bir bileşiktir. İnsan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir. İnsan besin almadan yaşamını haftalarca sürdürebilir ancak susuz sadece birkaç gün dayanabilir.
Su içmenin de belli kuralları vardır. bu kurallara uyduğunuzda, daha sağlıklı bir hayatınız olabilir. Uymadığınız takdirde ise bir çok hastalığa davetiye çıkarabilirsiniz.

Su Nasıl İçilir? Suyun Faydaları Nelerdir?

Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Su diyetinin temel dayanağı, vücuda giren soğuk suyun vücut ısısına ayarlanabilmesi için ekstradan yakılan kaloridir. Yani daha çok su içildiğinde daha çok kalori yakılmasını sağlar. Bunun yanı sıra öğünler arası içilen su mideyi doldurarak tokluk hissi yaratmaktadır. Yine bu diyet sayesinde fazla suyun dışarı atılmasıyla böbrekler ekstra çalışarak vücutta bulunan toksinlerin de dışarı atılmasını hızlandırmaktadır.

Su diyeti, bir insanın bir günde aldığı sıvılara ek olarak aldığı 2 litre soğuk suyu gün boyu 8 parçaya bölerek tüketmesiyle gerçekleşir. Diyette su, buz halinde tüketilmemelidir.

Masrafsız diyet olarak da adlandırılan bu diyet, suya ulaşmak kolay olduğu için kolay yapılan bir diyettir. Olumsuz yanı ise, sürekli su tüketimi gerçekleştiren bireyin kendini şişkin hissetmesidir diyebiliriz.

Standart bir su diyeti menüsü ise aşağıdaki gibidir:
Sabah: 1 bardak içine limon sıkılmış ılık su, 1 bardak portakal yahut greyfurt suyu, 2 dilim ananas, 6 adet çilek ve 2 kaşık yulaf ezmesi

Ara öğün: 1 bardak ıhlamur, melisa yaprağı ve papatya çayı,1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı zencefil tozu ile hazırlanmış çay

Öğlen: 2 bardak su, 2 kase sebze çorbası, yeşil salata (içerisinde turp, avokado, taze soğan, roka, tere, maydanoz, limon ve domates)

Ara öğün: 3 ceviz içi

Ara öğün 2: Bir önceki ara öğünden yaklaşık 1 saat sonra 2 dilim ananas, 1 elma ve 1 bardak zencefil tozu çayı

Ara öğün 3: Bir önceki ara öğünden 1 saat sonra, 1 dilim buğday ekmeği, 1 dilim peynir, domates, maydanoz, salatalık ve 1 bardak papatya çayı

Akşam: 2 bardak su, 2 kase sebze çorbası, 1 porsiyon haşlanmış sebze yemeği, 1 kutu probiyotik yoğurt

Akşam sonrası ara öğün: 2 dilim ananas, 4 taze kayısı, 15-20 adet siyah çekirdekli üzüm, 2 bardak ılık limonlu su.

Bu diyeti yapmadan önce doktora danışmanızı öneririz.

Exit mobile version