Strobing Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Günümüzün makyaj trendleri çok değişmese de tüm dikkatleri üzerine çeken yeni bir makyaj uygulaması var. Strobing makyaj uygulamasının mantığı çok basit; temelde yüzümüzün yüksek noktalarına sadece aydınlatıcı veya aydınlatma etkisi olan bir ürün kullanarak sanki cildimiz içeriden ışıl ışılmış gibi efekt yaratmak.

Böylece ışığı kullanarak yüzünüze derinlik ve boyut kazandırmış oluyorsunuz. Strobing uygulaması bir anlamda hepimizin aşina olduğu kontür uygulamasının tam tersi aslında.

Gölgeler yerine ışığı temel alıyorsunuz, yüzünüzün beğendiğiniz ya da aydınlanmasını istediğiniz kısımlarına aydınlatıcınızı uygulayıp, kalan kısımlara kontür yapabilirsiniz.

Yerli, yabancı herkesin yeni gözdesi olan Strobing Makyaj nasıl yapılır; sizin için inceledik.

Strobing Makyaj Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve fresh görünüm bu makyajın en önemli noktası bu nedenle makyaj öncesinde cildinizi çok derinlemesine temizleyip, bolca nemlendirmelisiniz. Ardından günlük rutininizde kullandığınız baz, fondöten, BB-CC krem ve kapatıcınızı uygulayın. Daha sonra olmazsa olmaz aydınlatıcı ürününüzü;

Sonrasında allık kullanabilir, isteğe göre kontür uygulayabilirsiniz. Bu makyajda en önemli nokta ise göz makyajını minimal tutmanız.

 

 

Strobing Makyajın Püf Noktaları

Yağlı ciltler parlamaktan hoşlanmadıkları için, ten makyajlarında mat görünümü sağlayıp ardından sadece aydınlatıcı kullanabilirler.
Gün içerisinde çok fazla makyajlı duruyorsanız ve birkaç kez makyajını tazelemeniz gerekiyorsa yağ emici mendil taşımak sizi kurtaracaktır.

 

Yağlı ciltler aydınlatıcı seçerken toz, diğer cilt tipleri likit aydınlatıcıları tercih etmeliler. Burada bir tüyo verecek olursak likit aydınlatıcılar daha doğal bir görünüm sağlamak için idealdir.
Açık tenliyseniz pembe alttonlu, buğday tenliyseniz sarı/altın tonlu, koyu tenli iseniz bronz tonlu aydınlatıcıları tercih edebilirsiniz.

Exit mobile version