Stresle Baş Edebilmek İçin 9 Öneri

Stres gerçekten de çağımızın hastalığı olarak büyümeye devam ediyor. Günlük hayatın karmaşası, iş dünyasının rekabeti, birçok çevresel faktörün bizi strese çekiyor olması derken, stresten uzak durmak ne yazık ki mümkün değil. Ancak stresle başa çıkmayı öğrenmek birkaç küçük detaya dikkat etmekle mümkün olabilir. İşte karşınıza stresle baş edebilmek için 9 öneri:

Beslenmenize Dikkat Edin

Aradaki alakayı sorguladığınızı duyar gibiyiz. Ancak sağlıklı ve düzgün bir beslenmenin stresle baş edebilmek konusunda odlukça önemli bir rolü var. Sağlıklı ve düzenli beslendiğinizde ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri tam alan vücudunuzu çok daha dengeli hale getiriyorsunuz.

stresle-basa-cıkmak-için-bilmeniz-gerekenler

Doğru Nefes Alın

Nefes egzersizi, uzak doğudan günümüze gelen mucizelerden birisidir. Doğru nefes alarak kendinizi rahatlatın ve stresten uzak durun. Burnunuzdan alacağınız nefesi ağzınızdan çok daha yavaş bir şekilde geri verin. Nefes alış verişiniz sırasında 10’a kadar içinizden sayın, bir müddet bekleyin ardından bir 10 sn. daha sayarak nefes verin. Bu egzersizi günde birkaç kez tekrarlayın. Nefes aldığınız süre boyunca gözlerinizi kapatın ve yoğunlaşın sonrasında kollarınızı öne doğru açın ve içinizdeki tüm stresi vücudunuzdan attığınızı hayal edin.

stresle-basa-cıkmak-için-bilmeniz-gerekenler

Hayatınıza Sporu Dâhil Edin

Belki de en önemli şeylerden biri spor yapmak. Spor yaptığınız takdirde yalnızca vücudunuzun sağlıklı ve fit kalmasını sağlamıyorsunuz, aynı zamanda bu alternatif hobi ile gün boyunca üzerinizde biriken stresten kurtulabilirsiniz.

stresle-basa-cıkmak-için-bilmeniz-gerekenler

Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Su içmenin faydalarını saymakla bitiremeyiz. İşte karşımızda fazla bilinmeyen bir diğer faydası; stresten uzak olmanızı sağlamak. Hem de oldukça etkili bir şekilde. Vücudumuzun hormon sistemini etkileyen alkalilerin dengesi, ancak yeterli su tükettiğimizde olması gereken seviyeye ulaşıyor.

stresle-basa-cıkmak-için-bilmeniz-gerekenler

Uyku Düzeni Çok Önemli

Uzmanlar stresle başa çıkabilmek için en önemli adımlardan birinin düzenli bir uyku hayatına sahip olmak gerektiğinin önemle altını çiziyor. Bu nedenle her gün ortalama aynı saatlerde yatmaya ve aynı saatlerde uyanmaya çalışın ve günde 7 saatten az uyumayın.

stresle-basa-cıkmak-için-bilmeniz-gerekenler

İş Hayatındaki Stresi Kabullenin

Maalesef ki iş hayatında stresten tamamı ile uzak olabilmek oldukça düşük bir ihtimal. Bu nedenle iş hayatınızda başınıza gelebilecek negatifliklerin normal olduğunu düşünün ve stresten uzak kalmaya çalışın.

stresle-basa-cıkmak-için-bilmeniz-gerekenler

Trafik Kâbusuna Karşı Sakin Olun

Kabullenmeniz gereken bir diğer konu ise trafik. Alabileceğiniz önlemleri aldıktan sonra trafiğin sizin dışınızda gelişen bir olay olduğunu kabullenin, canınızı sıkmasına izin vermeyin. Telefonunuza en sevdiğiniz müzikleri indirin. Uzun zamandır merak edip izleyemediğiniz okuyamadığınız filmleri, kitapları indirin, zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

stresle-basa-cıkmak-için-bilmeniz-gerekenler

Hayatınızı Revize Edin

Sizi stres altında olmaya iten her ne ise hayatınızdan çıkarmak için kolları sıvayın. Bu bir iş, arkadaş veya sevgili dahi olsa yapmanız gerekeni yapın. Fazlalıkları ve tüm negatiflikleri atın gitsin.

stresle-basa-cıkmak-için-bilmeniz-gerekenler

Deşarj Olmayı İhmal Etmeyin

Arada sırada tam olarak kendinizi boşalttığınızda, vücudunuzun rahatladığını ve ani stres krizlerinizin de buna bağlı olarak gözle görülür şekilde azaldığını göreceksiniz. Öfke ve kızgınlık anlarında kendinizi tutmayın içinizden ağlamak geçiyorsa ağlayın, bağırın. Bastırılmış öfke ve kızgınlık birikerek sizi strese sokar, iyi hissetmenizi engeller.Size iyi gelen aktivitelere yoğunlaşın, sevdiğiniz yemekleri yapın, haftada bir istediğiniz tatlıyı kalorisini düşünmeden yiyin,kendinizi şımartın. Unutmayın siz değerlisiniz.

stresle-basa-cıkmak-için-bilmeniz-gerekenler

Exit mobile version