Sir Ağda Nasıl Temizlenir?

sir ağda nasıl temizlenir

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın; epilasyon aleti, lazer epilasyon, iğneli epilasyon, jilet ya da sir ağda gibi çok çeşitli yöntemleri vardır. Şüphesiz yıllardan beri en çok kullanılan yöntem olan ağdayı evde kendiniz yapmayı tercih ettiğinizde temizliğini de nasıl yapacağınızı bilmelisiniz.

Evde sir ağda yaptığınızda tendeki ağda kalıntılarının nasıl kolayca temizleneceğini ve çıkarılacağını bilmek ağda yapmanın zorluğunu biraz olsun azaltır. Sir ağda çam reçinesinden yapıldığı için su ve sabunla temizlemek mümkün değildir. Saatlerce uğraşmak yerine çok kısa sürede ağda temizleme mümkündür. En kolay ve hızlı şekilde sir ağda nasıl temizlenir?

Sir ağda kalıntıları nasıl temizlenir?

Sir ağda sırasında kumaş bez yerine kağıt ağda bezlerini kullanmak daha az kalıntı bırakmasını sağlar. Ağda sonrasında büyük ya da kalıplaşmış kalıntıları mümkün olduğunca ağda bezi ile almaya çalışın. Epilasyon tamamen sona erdiğinde cilt üzerindeki sir ağda parçalarını kozmetik dükkanlarından satın alabileceğiniz ağda temizleme mendili ya da ağda temizleme yağı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Ağda temizleme yağlarının bir çoğu e vitamini içerdiğinden cilde faydalıdır. Ayrıca ciltteki kızarıklığı da azaltır.

Sir ağda kalıntılarını temizlemek için bir diğer yolu zeytinyağı ile cildi ovmaktır. Kalıntıların kolayca çıktığını ve cildinizin parladığını göreceksiniz. Ayrıca zeytinyağı ciltteki kuruluğu alır, kırışıklıkları azaltır ve cildi besler. Bu yöntemle cildinizin bakımını da yapmış olursunuz.

Bebe yağı ile kalıntıları çıkarmak da başka bir temizleme yöntemidir. Bebe yağı sayesinde hem ağda kalıntılarını temizlemiş hem de cildinizin beslenmesini sağlamış olursunuz.

Cilt dışında oluşan(kıyafet, ağda kabı, spatulası gibi) ağda lekeleri nasıl temizlenir?

Sir ağda yaparken ağda, kıyafetlerimize ya da başka bir yere bulaşabilir ya da sıcak haldeyken dökülebilir. Sir ağda lekelerini aynı şekilde zeytinyağlı pamuk ya da ağda temizleme yağı ile temizleyebilirsiniz. Dökülen sıcak sir ağdayı, soğumasına izin vermeden kağıt peçete ile alın. Kalan lekeyi yağ ile temizlemeniz daha kolay olacaktır.

Sir ağda temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

Sir ağdayı temizlemek için su, sabun ya da şampuan kullanmak işe yaramaz. Aksine ağdayı dondurur ve temizlenmesini zorlaştırır.

Badem yağı gibi yağlarla ağda temizliği yapmak mümkündür. Fakat ciltteki istenmeyen tüyleri artırma riski barındığı için bu tür yağlar yerine zeytinyağı ya da bebek yağı kullanmanızı tavsiye ederiz.

Exit mobile version