Sıkan Ayakkabı Nasıl Açılır?

Kimi zaman çok beğendiğiniz bir ayakkabıyı ayağınızın numarasına uymasa bile satın aldığınız olmuştur. Ya da biraz kilo aldığınızda ayaklarınızın numarası da büyür. Bazen de sıktığını ya da vurduğunu satın aldıktan sonra fark edersiniz. Bu gibi durumlarda sıkan ayakkabı evde uygulayacağınız yöntemlerle yarım ya da 1 numara kadar açılabilir.

Sıkan ayakkabı nasıl açılır?

Temiz bir poşete su doldurup ağzını sıkıca bağlayın. Su dolu poşeti ayakkabının içine yerleştirin. Ayakkabıları da buzdolabının dondurucu bölümüne koyup 1 gece bekletin. Ayakkabının içinde donan su ayakkabının açılmasını sağlayacaktır. Bu yöntem burnu açık ayakkabılarda da oldukça etkili olacaktır. Boydan değil ama yanlarından sıkan, parmaklarınızı acıtan ayakkabılar dondurucuda bu şekilde bekletildiğinde kolay açılır.

Ayakkabıları bu kez su doldurmadan poşet içinde dondurucuda 1 gece bekletin. Bu yöntem de sıkan ayakkabıyı genişletecektir.

Gazete kağıdını sirke ile ıslatıp ayakkabının içini kaplayacak kadar doldurun. 1 gece bu şekilde beklettiğinizde ertesi gün ayakkabıyı daha rahat giydiğinizi fark edeceksiniz.

Ayağınıza kalın yün bir çorap giyin. Ardından ayakkabıları zorda olsa ayağınıza giyin. Saç kurutma makinesini en yüksek ısıda çalıştırarak ayakkabının üzerine tutun. Isınan ayakkabı genişleyecektir. Aynı yöntemi buharla da yapabilirsiniz. Ayakkabıları buhara tuttuğunuzda açılacaktır.

Deri ayakkabıyı ispirto ile açabilirsiniz. İç astarını ispirto ile ıslatıp bir gece boyunca bekletin. İspirtoyu çeken deri genişleyecektir.

Havluyu temiz su ile ıslatıp iyice sıkın. Islak havluyu ayakkabı içine yerleştirip bir gece bu şekilde bekletin. Bu basit yöntemle sıkan ayakkabı az da olsa açılacaktır.

Bazı ayakkabılar da kısa sürede giydikçe açılacak olsa da sizi ilk dışarı çıktığınızda rahatsız edip zor bir gün geçirmenize sebep olabilir. Rugan erkek ya da kadın ayakkabıları genellikle ilk giydiğinizde sıkacaktır. Özellikle önemli günler öncesinde bu tip ayakkabılarınızı evde ara sıra giyerek dolaşmanız ayakkabıyı açacaktır. Böylelikle dışarıda zor anlar yaşamamış olursunuz.

Eğer vaktiniz varsa sıkan ya da vuran ayakkabılarınızı lostraya ya da ayakkabıcıya verirseniz. Onlar 1-2 gün kalıpta bekleterek ayakkabınızı açabilirler. Ya da ayakkabıcıdan 1 numara büyük kalıp satın alarak bu işlemi evde de yapabilirsiniz.

Exit mobile version