Sığla Yağı Nasıl İçilir?

Anadolu, Amerika ve Çin’de yetişen çınar görünümünde, 15 – 20 metre yüksekliğindeki sığla ağacından elde edilen sığla yağı, dahili ve harici şekilde kullanılan oldukça yararlı bir yağ çeşididir.

Sığla ağacının kabukları “günlük” veya “buhur” olarak da adlandırılır ve tütsü olarak kullanılır. Sığla yağı ise ilaç olarak kullanılır ve parfüm yapımında kullanılmaktadır. Cildi yumuşatıcı özelliği sebebiyle sabun yapımında da sığla yağı kullanılmaktadır.

Sığla yağı, geleneksel tedavide yaygın kullanım alanı olan bitkisel bir üründür. Kahverengimsi bir renkte, bal kıvamında, donuk ve yapışkan bir yapıda olan sığla yağı, kendine özgü bir aromaya sahiptir. Dahilen ve haricen kullanılmaktadır.

Üretimi son yıllarda oldukça düşmüş olan sığla yağı, ülkemizde Muğla’da üretilmektedir. Kavanoz içinde satılan sığla yağını aktarlardan ya da güvenilir online satış sitelerinden kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Sığla Yağının Faydaları Nelerdir?

Ülser, gastrit, reflü gibi mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
Üst solunum yolu hastalıklarının iyileşmesine yardımcıdır.
Yatıştırıcı özelliği vardır.
Romatizma ağrılarını azaltır.
Mikrop öldürücü etkisi sayesinde uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarına iyi gelir.
Göğsü yumuşatır, balgam söktürür.
Nefes darlığını giderir.
Vücuda kuvvet verir.
Adet söktürücüdür.
Dişetlerini güçlendirir.
Antiseptik ve parazit öldürücüdür.

Sığla Yağı Nasıl İçilir?

Sığla yağının ülkemizde en yaygın kullanım alanı mide rahatsızlıklarıdır. Özellikle reflü, ülser, gastrit gibi rahatsızlara iyi gelen sığla yağı kür halinde 20 gün boyunca tüketilmelidir.

Deri yaralarının iyileştirilmesi için de kullanılan sığla yağı harici şekilde deriye sürülerek uygulanır. Benzer etki ile mide yaralarını da iyileştirerek rahatsızlıkların hafifletilmesine yarar sağlar.

Aralıksız 3 hafta boyunca her gün sabah akşam aç karnına, her seferinde yarım çay kaşığı kadar miktarda alınız.

Exit mobile version