Sıcak Su içmenin Faydaları

 

Suyun faydaları günümüzde herkes tarafından bilinmektedir. Hatta uzmanlar vücudun ihtiyacını karşılaması için günde en az bir iki litre su içilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Suyun faydaları bu kadar bilinirken sıcak suyun sağladığı faydaları daha önce duymuş muydunuz? Kilo verdirici etkisinden sindirim sistemine kadar vücudun bir çok alanında etkili olan sıcak su içmenin faydaları nelerdir sizler için derledik.

1-KİLO VERME

Female became skinny and wearing old jeans

Kilo problemi çekiyorsanız sıcak suyla bu problemi çözebilirsiniz. İçine limon katılmış bir bardak sıcak suyla güne başlamanız metabolizmanız için oldukça faydalı olacaktır. Düzenli olarak bunu yaptığınız takdirde sıcak su bağırsak hareketlerini düzenleyerek yağ yakımını kolaylaştıracaktır.

2-ERKEN YAŞLANMAYI ÖNLEME

erken yaşlanma

Vücutta bulunan toksinler cildi olduğundan daha yaşlı göstermektedir. Sıcak suyla birlikte toksinlerin vücuttan arınmasıyla cilt kendini yenilemeye başlar. Bu sayede cildiniz gençleşerek daha parlak bir görünüm kazanır.

3-SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEME

saç dökülmesi

Sıcak su saç diplerindeki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Saç derisinden kaynaklı dökülmeleri sıcak su içerek engelleyebilirsiniz.

4-BAĞIRSAK HAREKETLERİNİ DÜZENLEME

bağırsak harekerleri

Sıcak su bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar.Kabızlık genellikle bağırsakta bulunan dışkının çözülmemesinden dolayı tıkanıklıktan kaynaklanır. Her sabah aç karnına içilen sıcak su sayesinde dışkının çözülmesini arttırarak kabızlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

5-SİVİLCE VE SİYAH NOKTALARIN ÖNLENMESİ

Acne facial care teenager woman squeezing pimple

Sıcak su vücudu tüm toksinlerden arındırarak sivilceye neden olan etmenleri de ortadan kaldırır.

6-BOĞAZIN TEMİZLENMESİ

burun boğas temisleme

Sıcak su kış aylarında sıkça yaşanan soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkları önlemede de oldukça başarılıdır. Balgam söktürücü etkisiyle boğazın temizlenmesini sağladığı gibi burun tıkanıklığını da gidermektedir.

7-REGL SANCILARI

regl sancıları

Sıcak suyun bir diğer etkisi de regl sancılarını hafifletmesidir. Karın kaslarının gevşemesini sağladığı için regl sancılarından kaynaklı spazmları azaltmaktadır.

8-KEPEĞİN ÖNLENMESİ

sactaki-kepek-nasil-temizlenir

Sıcak su saç derisini yenileyerek nemli kalmasını sağlamaktadır. Saç kuruluğundan kaynaklı kepek problemi, düzenli olarak sıcak su tüketildiğinde düzelebilmektedir.

9-KAN DOLAŞIMINI DÜZENLEME

streaming blood cells

Sıcak su aynı zamanda kas ve sinir sisteminin düzgün çalışması için kan dolaşımını düzenlemektedir. Kanda bulunan yağ tabaklarını da yıkarak daha sağlıklı bir yaşam sürmenize katkı sağlar.

10-SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ SAÇLAR

sağlıklı saçlar

Sıcak su saç derisini yenileyip saç dökülmesini engellediği gibi saç köklerini de kuvvetlendirerek daha parlak ve güçlü saçların oluşumunu destekliyor.

11-SİNDİRİMİN DÜZENLENMESİ

sindirim

Yemek sonrası hazımsızlık hissini azaltır. Sıcak veya ılık su mide asidi etkilerini azaltır. Besinlerin emilimini hızlandırarak sindirime yardımcı olur.

Exit mobile version