Saçta Elektriklenme Nasıl Önlenir?

Özellikle uzun ve ince telli saçlara sahip kadınların gün içinde sıkça yaşadığı, önemsiz gibi gözükse de psikolojik olarak son derece rahatsız eden durumların başında, saçın elektriklenmesi gelmektedir. Saç elektriklenmesinin asıl nedeni; saç tellerinde durgun elektiriğin oluşmasıdır. İnsanlara elektirik çarpması etkisi uyandıracak bu denli güçlü akım, saç tellerinde oluşmaktadır. Özellikle tarama ya da saçla oynama sırasında eller ya da tarak, sürtünme ile negatif enerjinin (-) oluşmasını sağlar. Her saç telinde oluşan negatif yüklü enerji, aynı yükteki enerjilerin birbirini itmesi kuralından dolayı, saçların birbirini itmesine neden olur ve bu da saçın elektiriklenmesi olarak karşımıza çıkar.

Saçta Elektriklenme Neden Olur?

Özellikle plastik formda taraklar elektriklenmeye sebep olur. Bunun önüne geçmek için tamamı ahşap tarakları kullanabilirsiniz. Saçlarınızı yatmadan önce tarama alışkanlığına sahipseniz, bunu mutlaka ahşap bir tarakla yapın. Ayrıca kuru saçı sık taramak, banyoda sert hareketlerle saç yıkamak, hırpalayıcı işlemlerde bulunmak da elektriklenmeye sebep olur.

Sık taranan nemsiz ve hacimsiz saçlar da oldukça kolay elektriklenir. Uzun vadeli bir çözüm gibi gözükse de saçlara bakım yapmak hem elektriklenmeyi engelleyecek hem de daha güzel saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır.
Sıcak fön uygulanması da saçın elektriklenmesinin diğer nedenleri arasındadır.

Saçta Elektriklenmenin Nasıl Önlenir?

Saçın elektriklenmesinin önlenmesi için yapılacak ilk iş; elektriklenmenin nedenini bulmaktır. Kış aylarında kıyafetlerimizden ötürü elektriklenme olayı artar. Fakat bunu sürekli yaşıyorsanız saç analizi yaptırmanızda fayda var.

Exit mobile version