Saç Rengi Nasıl Açılır? Saç Açma Yöntemleri

Saç renginde farklılık elde etmek için hepimizin aklına önce saç boyatmak gelir. Fakat henüz yaşınız genç olabilir, boyanın yıpratıcı etkisinden korkuyor olabilirsiniz. Ya da bir anda radikal bir değişikliği göze almak istemeyebilirsiniz. Saçlarınızda değişiklik yapmak istiyor fakat boyatmak istemiyorsanız doğal yollarla saçlarınızın rengini açabilir, onlara daha sağlıklı ve farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Doğal saç renginiz siyah ya da koyu kahve gibi bir tona sahip değilse boya alternatifinden önce saç rengi açmak için doğal yolları denemekte fayda var. Saçlarınız çok koyu bir renk ise bu alternatif saç rengi açma yöntemleri, saçlarınızın rengini belirgin şekilde açmayabilir fakat onlara sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır. Evde doğal yöntemlerle saç rengi nasıl açılır tüm detaylarıyla öğrenin.

Doğal yollarla seç rengi nasıl açılır?

Papatya suyu ile saç rengi açma

papatya_saclari_acma
Papatya suyuyla saç açmak için güneşe ihtiyacımız olduğundan en doğru zaman yaz mevsimidir. Öncelikle aktardan kuru papatya satın alın. 2 bardak içme suyuna 2 yemek kaşığı kuru papatya ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Ocağın altını kapatıp birkaç dakika demlenmeye bırakın. Papatya suyuyla saç açma işleminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta papatyaları su kararmadan önce süzmek. Suyun rengi sarardığında süzün ve boş sprey şişesine doldurun. Ardından suyu spreyle saçlarınıza eşit şekilde sıkın ve tarayın. Nemli ve açık saçlarınızla imkanınız varsa 1-2 saatlik yürüyüş yapabilir, ya da balkona çıkabilirsiniz. Gün ışığında bekledikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Limon ile saç açma

limon_ile_sac_rengi_acma
2 bardak su ile 1 bardak taze sıkılmış limon suyunu boş sprey şişesine doldurup çalkalayın. Limon saç derinizi tahriş edebilir. Limonlu suyu saç diplerinize temas ettirmeden eşit şekilde saçlarınıza sıkın. Ardından sokağa ya da balkona çıkarak 3-4 saat güneş banyosu yapabilirsiniz. Limonlu su saçlarınızın rengini açmakla kalmayacak daha canlı ve parlak saçlara sahip olacaksınız.

Bal limon karışımı

bal_limon_sac_rengi_acmak
Yarım bardak bal ile yarım bardak taze sıkılmış limon suyunu karıştırıp spreyle saçlarınıza sıkın. En az 3 saat güneşte kaldıktan sonra saçlarınızı yıkayın. Bal saçtan zor arınacağı için 2-3 kez saçınızı yıkamak zorunda kalabilirsiniz. Bal saç renginin açılmasının yanı sıra saçlara yumuşaklık ve parlaklık kazandırır.

Bal zeytinyağı karışımı

bal_zeytinyagi_sac_rengi_acma
Yarım bardak zeytinyağı ile yarım bardak balı karıştırın. Karışımı ellerinizle saçın her yerine yedirin ve nüfuz etmesi için yarım saat bekleyin. Bu yöntem yukarıda bahsettiklerimiz kadar hızlı etki göstermez fakat düzenli uygulamadan hem saçlarınız açılır hem de sağlık kazanır.

Tarçın

tarcin_saclari_acma
Biraz tarçın ve saç kremini karıştırıp saçınıza yedirin. Saçlarınızı streç filmle sarıp 10 saat bekletin. Bu yöntemi gece yatmadan önce ya da tüm gün evde olacağınız bir zaman uygulayabilirsiniz. Tarçın saçlarınıza doğal bir ışıltı kazandıracaktır.

Exit mobile version