Saç Boyası Lekesi Nasıl Çıkar?

Bakım ve güzellik ritüellerinden biri olan saç boyama işlemi, kadınların griye dönen saç diplerini kapatmak ya da renk değişimi amacıyla başvurdukları uygulamadır. Boyama işlemi kuaförde yapıldığı gibi; geliştirilen pratik kitler ve piyasada kolaylıkla bulunabilen malzemeler sayesinde evde de uygulanabilmektedir. Evde saç boyayan kadınların, özellikle de bu işlemi ilk kez yapacaklarsa; renk tutturma, beyazların tam kapanması ve cilde ya da etrafa bulaşan boya lekeleri gibi endişeleri vardır.

Saç boyama aşamasını bitirdikten sonra cilt, kıyafet ya da halı üzerinde lekelerle karşılaştıysanız korkmanıza gerek yok. Evde kolaylıkla erişebileceğiniz birkaç malzeme ile boya lekelerini çıkarmanız mümkün.

Ciltteki saç boyası lekesi nasıl çıkar?

Kıyafet, koltuk ya da halıdan saç boyası lekesi nasıl çıkar?

Mobilya, fayans, lavabo gibi sert zeminlerdeki saç boyası lekesini çıkarmanın en etkili yolu da asetonla temizlemektir. Asetonlu pamukla çıkmayan boya lekesini çıkarabilirsiniz. Fakat cilalı, parlak mobilyalara aseton zarar verebilir. Bu sebeple lekeli bölgede uygulamadan önce eşyanın görünmeyen bir kısmında denemenizi tavsiye ediyoruz.

Saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler

Exit mobile version