Pişik Kremi Faydaları ve Alternatif Kullanım Alanları

Pişik kremi, bebeklerin hassas ciltlerinde, bebek bezinin sebep olduğu kızarıklık, kabarma, tahriş ve yaraların iyileşmesini sağlar, bariyer görevi görerek döküntü oluşumunun önüne geçer. Pişik kremi her ne kadar en çok pişiklerde kullanılsa da çok daha fazlasını yapıyor. Evde iyi bir pişik kremi bulundurmanın çok sayıda faydasını yazdık.

1- Çinko oksit içeriği sayesinde cildi yeniler

Pişik kremleri, çinko oksit içerir. Antibakteriyel özelliği ile yara olan bölgeye sürüldüğünde cilt tabakasının daha hızlı onarılmasını sağlar. Kesik, sıyrık olan tüm cilt yaralarına ve tahriş olmuş bölgeye güvenle uygulanabilir.

2- Sivilce ve sivilce lekelerinin tedavisinde kullanılır

Çinko oksit içerikli krem, sivilceli cilde uygulandığında bakterilerin azalmasını sağlar. Hücre yenileyici etkisi ile sivilce lekelerinin giderilmesine yardımcı olur.

3- Epilasyon ve tıraş sonrası cildi yatıştırır

Kıl köklerini koparma işlemi sonrası köklerde meydana gelen hafif ağrı ve acıyı dindirmek için kullanılır. Tıraş sonrası ciltte meydana gelen kızarıklığı giderir, tahrişi önler.

4- Pişik kremi kurumuş cildi onarır

Güneş, rüzgar ve düşük nemin sebep olduğu cilt kuruluğunu gidermek için pişik kremi kullanılabilir. Cildi yenileyerek nemlendirir ve daha canlı bir görünüme kavuşturur.

5- Yüz maskesi olarak kullanılabilir

İnce bir tabaka halince yüze sürülüp cildinizin durumuna göre birkaç saat ya da bir gece boyunca bekletin. Pişik kremi maskesi, gözenekleri sıkılaştırmaya, cildi nemlendirip canlandırmaya ve sebum oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Düzenli kullanımda cilt rengini açma ve lekeleri azaltma gibi etkilere de neden olur.

6- Egzama ve sedef hastalığı tedavisinde kullanılabilir

Çinko oksit içeriği ile dış etkenlerden kaynaklı egzamanın tedavisinde oldukça etkili bir formüle sahiptir. İnflamatuar deri hastalıklarında, uzmanlarca tavsiye edilen pişik kremleri tedaviye destek amaçlı kullanım sunar.

7- Böcek ısırması ve sokmalarında etkilidir

Pişik kremlerinin içeriğinde bulunan çinko oksit, ağrılı şişlikleri, kızarıklığı ve acıyı hafifletir.

8- Çatlamış topukları hızla iyileştirir

Gece uyumadan önce ayaklarınıza süreceğiniz pişik kremi, çatlamış ve kurumuş topuklar ve sert ayak tabanlarının derisini yumuşatır, nemlendirir ve cildin hızla onarılmasını sağlar.

9- İsilikleri iyileştirir

Yoğun terleme sonrası bilhassa cildin birbirine temas ettiği bölgelerde isilik meydana gelir. Kol ve bacak içleri, meme altı, boyun gibi bölgelerde oluşan isiliği tedavi etme ya da önleme amaçlı kullanılabilir.

 

Exit mobile version