Mükemmel Cilt Temizliğinin Püf Noktaları

Cilt sağlığının kaynağı düzenli beslenme ve düzenli temizliktir. Eğer iyi beslenmiyor, düzenli bir hayat sürmüyorsanız, cildinizi temizlemek ve düzenli bakım yapmak istediğiniz sonuçlara ulaşmanız için yeterli değildir.

Düzenli ve dengeli bir hayat sürmek de tek başına cilt sağlığınız için yeterli değildir. Bu nedenle evet beslenmenize, uykunuza, alışkanlıklarınıza dikkat etmelisiniz. Ama bunun yanında cildinize gereken özeni göstermeli, düzenli olarak temizliğini ve bakımını yapmalısınız.

Mükemmel Cilt Temizliğinin Püf Noktalarını sizler için araştırdık:

1. Cilt sağlığınız için bir temizlik alışkanlığı geliştirin. Bunu yaparken cildinizin ihtiyacına ve eğilimine göre hareket edin. Örneğin kullanacağınız temizlik ürünlerini, cilt tipinize uygun seçin.
cilt tipi

2. Peeling yapın. Cildinizdeki gözeneklere dolan kirleri, cilt üzerinde biriken ölü hücreleri cilt yapınızı bozmadan temizlemenize yardımcı peeling ürünleriyle temizleyebilirsiniz. Peeling uygulamasından önce yüzünüzü 5 dakika buhara tutmak veya ılık suyla yıkamak, daha arındırıcı bir temizlik yapmanıza yardımcı olur.
peeling

3. Peeling ile temizlediğiniz cildinizin artık tüm gözenekleri açık. Bu nedenle bu temizlikten sonra soğuk suyla cildinizi yıkayın. Böylece gözenekler sıkılaşır ve cildinize bir canlılık gelir.
soğuksu

4. Temizlediğiniz cildinizi yumuşak bir havluyla kurulayın. Cildiniz temizlikten sonra kolay tahriş olabilir. Bu nedenle bu işlemi yaparken kendinize oldukça nazik davranın.
kurulama

5. Tonik kullanın. Temizliğin tamamlayıcı ögesi tonik, cildinizdeki erimeyen kir partiküllerini ve temizlik kalıntılarını temizler. Yüzünüzü temizledikten sonra tonikle silmeniz, yüzde madde birikimini engeller. Ayrıca tonik, cildinizi diğer bakım ürünlerinin kullanımına hazırlar.
Processed with VSCOcam with m5 preset

6. Cildinizi nemlendirin. En hafif temizlemeyle dahi bozulabilen cildin üst tabakasındaki doğal nemlendirme sistemlerini, nemlendiriciyle takviye edin. Cildinizin kuruması, pul pul olması nem eksikliğinin bir göstergesidir. Özellikle proteinli ve bitki özlü nemlendiriciler, hem cildi nemlendirirler, hem de cildi aktif hale getirerek canlı bir görünüm kazandırırlar.
nemlendirme

Exit mobile version