Meyan Kökü Çayı Nasıl İçilir?

Avrupa ve Asya’da bir çok yerde yetişen meyan yılın hemen hemen her mevsiminde toplanabilir. Akdeniz bölgesinde özellikle Adana’da şerbeti yapılarak içilen meyan verdiği faydalar ve lezzetle bir çok kişi tarafından sıkça tüketilmektedir.

Boyu bir iki metreye erişebilen meyan bitkinin kökleri toprağın altında metrelerce derinlere inmektedir. Şifalı bitkiler kategorisinde olan meyan kökü çayı ve şerbetiyle bir çok hastalığın yan olarak tedavisinde kullanıldığı gibi bazı hastalıklardan da koruyucu etkisi vardır.

Meyan Kökünün Faydaları Nelerdir?

Meyan kökünün yapılan araştırmalarla bir çok faydası olduğu ortaya çıkmıştır. Bunlardan bir kaçını sizler için sıralamak istedik.

Meyan Kökü Çayı Nasıl Hazırlanır?

Meyan kökünü bir çok aktardan temin etmeniz mümkündür. Kök halinde satılanlardan aldıysanız öncelikle bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırmanız gerekmektedir. Her bir bardak için bir tatlı kaşığı meyan kökü kullanılır. Eğer bir kişilik yapmak ve daha etkili olmasını istiyorsanız bir bardağa bir buçuk tatlı kaşığı meyan kullanabilirsiniz. Bir bardak suyu kaynattıktan sonra içine bir tatlı kaşığı meyan kökü koyun ve yaklaşık beş altı dakika demlemeye bırakın. Tatlandırmak isterseniz içerisine bir çubuk tarçın ve bir çay kaşığı bal ilave edebilirsiniz.

Meyan Kökü Çayı Nasıl İçilir?

Meyan kökü çayını aç yada tok karnına tüketebilirsiniz. Yemeklerden önce yada sonra bir bardak meyan çayı istediğiniz verimi verecektir. Günde iki bardağı geçmeden öğle ve akşam yemeklerinden sonra tüketilmesi önerilmektedir. Sağlık açısından bir çok faydası bulunan meyan kökünün bazı yan etkileri de bulunmaktadır.

Meyan Kökünün Yan Etkileri Nelerdir?

Meyan Kökü fazla tüketildiği takdirde yüzde ve vücutta ödem oluşturabilir ve yüksek tansiyona sebebiyet verebilir. Böbrek rahatsızlığına ve sıvı kaybını da yol açabileceğinden fazla tüketilmemesi gerekir. Aynı zamanda hamilelerin ve emziren annelerin meyan kökünü kullanmamaları gerekir. Yine anemisi olanlarla yüksek tansiyonu bulunan hastalar meyan kökünü tüketmemelidir.

NOT: Meyan kökünün faydaları herhangi bir hastalığın kesin çözümü olmamakla beraber tedaviye yardımcı amaçlı yazılmıştır. Bir rahatsızlığınız olduğunda doktora başvurmanızda yarar vardır.

Exit mobile version