Mayo ve Bikini Nasıl Yıkanır?

Sentetik gibi hassas ve likralı kumaştan üretilen mayo ve bikiniler kolay deforme olmaya hazır; temizliği ve bakımı özen gerektiren giysilerdir. Kaliteli kumaş ve dikime sahip mayolar oldukça pahalı ürünlerdir. Doğru şekilde yıkar ve muhafaza ederseniz mayolarınızı uzun süreler kullanabilirsiniz.

Mayo ve Bikini Temizliği

Yaz boyunca sürekli kullanılan mayo ve bikinileri yıkama talimatlarına uygun şekilde yıkamalısınız. Etiketinde farklı bir ibare olmadığı sürece; soğuk suda, elde ve deterjansız şekilde yıkanmalıdır. Güneş kremi lekesi ve klordan arındırabilmek için beyaz sabun kullanabilirsiniz. Kuru temizleme kesinlikle yapılmamalıdır. Elde yıkadıktan sonra sıkmadan kurumaya bırakın.

Her deniz ve havuz dönüşünde yıkamayı ihmal etmeyin. Tuz ya da klor üzerinde kuruduğunda ve uzun zaman bu şekilde kaldığında lastiklerde deformasyon, renklerde solma meydana gelecektir. Hatta bulunduğunuz yerde imkan varsa her deniz ve havuz sonrası duş almanız mayoların daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

Gün içinde mayo değiştirme alışkanlığınız varsa; ıslak mayoyu direkt çantanıza koymayın. Havlu üzerinde, gölgede kurumasını sağlayabilirsiniz. Kurutacak kadar vaktiniz yoksa, çantaya plastik torba içinde koyun. Çok uzun süreler ıslak ve kapalı kalmaması gerektiğini unutmamalısınız.

Mayonuzu yıkadıktan sonra, banyo havadar ve müsaitse; banyo içinde asarak kurutabilirsiniz. Fakat ortam nemli ise banyoda bırakılmamalıdır. Balkonda, mutlaka gölgede çamaşır askısında kurutabilirsiniz. Askıya asarken sentetik kumaş üzerinde iz kalmaması için mandal kullanmamaya dikkat edin. Mandalı etiketinden tutturabilir ya da mayonun iplerinde asabilirsiniz. Askı imkanı yoksa sandalyeye sereceğiniz kuru havlu üzerinde mayoyu koyarak kurumaya bırakabilirsiniz. Mayoları asarken mutlaka ters yüzünü çevirerek asın. Mayo ve bikiniler kumaş yapısı gereği birkaç saat içinde kururlar. Yaz aylarında gece nem yüksek olacağı için balkonda bırakılmamalıdır.

Mayo ve Bikini Nasıl Saklanır?

Yaz sezonu bittikten sonra mayo ve bikiniler de yazlık kıyafetlerle birlikte kaldırılır. Temizlenmiş ve tamamen kurumuş mayoları mutlaka bez çanta ya da karton kutu içine koyarak saklamalısınız. Plastik torbalarda muhafaza edilen mayolar hava alamayacağı için deforme olabilirler.

Deniz sezonu dışında sıcak havuza ya da kaplıcalara giderken mümkünse pahalı ve yeni aldığınız mayonuzu kullanmayın. Mayolar sıcak suda hasar görür, çabuk yıpranırlar. Böyle zamanlar için eski mayonuzu kullanabilirsiniz.

Exit mobile version