Makyaj Bazı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Makyaj bazı, en basit ifadeyle cildi makyaja hazırlar. Fondötenden pudraya, göz farından ruja kadar uygulayacağınız tüm ürünlerin daha iyi durmasını sağlar ve makyajın kalıcılığını arttırır. Makyaj yaparken birçoğumuz baz kullanımını tercih etmez. Aslında sadece fazladan birkaç dakikanızı alacak olan baz uygulaması çok daha iyi görünmenizi sağlayacaktır.

Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

İyi bir makyaj pek çok adımdan oluşuyor. Haliyle makyajın hem çok zaman aldığını hem de her adımın işinizi daha da zorlaştırdığını düşünüyor olabilirsiniz. Makyaj bazı kullanmam gerekir mi diye soruyorsanız daha profesyonel bir görünüm için cevabımız Evet. İşte makyaj bazı kullanmanız için birkaç sebep:

Pürüzsüz bir temel oluşturur

Makyajınızın pürüzsüz gözükmesi için arzu edilen cilt dokusunu oluşturmaya katkı sağlar. Krem, jel, sprey formda tasarlanan makyaj bazları, kolay uygulanır. Silikon polimer içeren makyaj bazları, gözenekleri doldurur, ince çizgileri kapatır ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Fondöten, far ve ruj öncesi uygulanan makyaj primeri, makyajın daha doğal görünmesini sağlar.

Makyajın kalıcılığını artırır

Makyaj bazı, bariyer görevi görerek cildi korur. Baz kullanarak kuruluğu ya da parlamayı da kontrol altına alabilirsiniz. Eğer cildiniz fazla yağlıya emer, kuruysa nemlendirir. İdeal bir dengeleyici olarak çalışır. Böylece makyajınız gün boyu daha dayanıklı hale gelir.

Cilt bakımını destekler

Makyaj bazları, cilt bakım rutininizde yer alan tedavi edici kremleri kapatır ve korur. Tedaviye yönelik kullanılan dermokozmetik ya da tıbbi farmasötik (ilaç) ürünleri makyaj öncesinde rahatlıkla kullanabilmenizi sağlar.
Güneş kremi kullanımını kolaylaştırır.

Bazı güneş kremleri makyaj altı olarak kullanıldığında makyajın görünümünü bozabilir. Güneş kreminin üstüne makyaj bazı uygularsanız makyajınızı daha kolay yapabilirsiniz. Hem güneş kreminin hem makyajın kalıcılığı arttırır.

Göz makyajını bir üst noktaya taşır

Gün içinde göz kapaklarının yağlanması sonucu far görünümü bozulur. Birikme, silinme, topaklanma gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkar. Far bazı, göz kapağı ve çevresindeki kusurları kapatarak far öncesi pürüzsüz bir temel oluşturur. Far renklerini ön plana çıkarır. Gün boyu kalıcılık sağlar. Pürüzsüzlük ve ton eşitliği sağlayan far bazını, far sürmediğiniz zamanlarda da tek başına kullanabilirsiniz.

Rujun canlılığını ve kalıcılığını artırır

Ruj bazı, dudaklarınıza pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ruj rengini ortaya çıkarır. Rujun daha kolay uygulanmasını sağlar. Dudaklarınızı çerçeveleyerek taşmasını önler.

Kirpiklerin hacimli ve pürüzsüz görünmesini sağlar

Maskara bazı, kirpikleri korur ve maskaraya hazırlar. Maskara sürmeden önce baz kullanıldığında kirpikler daha dolgun, hacimli ve pürüzsüz görünür. Maskaranın gün içinde dökülmesini önleyerek kalıcılığını arttırır.

Cilt Tipine Uygun Makyaj Bazı Nasıl Seçilir?

Makyaj bazı satın alırken, uygulama bölgesi, cilt tipi ve cildin durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Makyaj bazları, fondöten bazı, far bazı ve ruj bazı gibi uygulama bölgelerine göre ayrılır. Temelde aynı görevi görürler. Fakat göz çevresinin daha ince ve hassas bir bölge olması sebebiyle göz için özel olarak tasarlanan ürünlerin tercih edilmesi önerilir.

Makyaj bazı seçerken bazların özelliklerine göz atın. Örneğin ince kırışıklıklar ya da lekelere sahipseniz bu kusurları kapatmak için özel olarak tasarlanmış ürünleri tercih edin. Kızarıklık şikâyetiniz varsa yeşil alt tonlu primer, rengi eşitlemeye yardımcı olur. Cilt tipinizi öğrenin ve ona uygun bazı satın alın.

Kuru ciltler için: Nemlendirici etkili makyaj bazları kuru cildin makyaj görünümüne olumsuz etkilerini ortadan kaldırır. Kuru ciltlere uygun primer seçenekleri arasında, yağ bazlı, vitamin ve bitkisel yağ içerikli ürünleri tercih edebilirsiniz.

Yağlı ciltler için: Matlaştırıcı etkili ve sıvı formdaki ürünleri tercih etmelisiniz. Fazla yağı emmeye yarayan makyaj bazı, makyajın kalıcılığını artıracaktır.

Karma ciltler için: Eğer donuk bir cilde sahipseniz aydınlatıcı etkili ürünleri deneyin. Matlaştırıcı görünüm kazandıran fondöten bazları karma ciltler için idealdir. Çok fazla yağ içerikli bazlardan kaçının.

Makyaj Bazı Nasıl Uygulanır?

Baz öncesi cildinizi nazikçe temizleyin. Cilt rutininizde yer alan nemlendiricinizi ya da güneş kremini sürün. Astar uygulaması öncesi nemlendiricinin tamamen emilmesini bekleyin. Elinize bezelye tanesi büyüklüğünde baz alın ve yüzünüzün ortasından başlayarak dairesel hareketlerle yüzün tamamına yayın. Makyaj bazını sürerken sünger ya da fırça da kullanabilirsiniz.

Baz kullanırken ince bir astar oluşturmaya özen gösterin. Bazın kuruması için birkaç dakika bekleyin. Eğer fondöten kullanmak istemezseniz ve çok fazla kusurlu bir cildiniz yoksa tek başına baz da kullanabilirsiniz. Cilt tonunu dengeleyici, hafif kusurları kapatıcı etkisiyle daha iyi görünüm elde etmenizi sağlar. Makyaj bazını uyguladıktan sonra dilediğiniz ürünü ince bir tabaka halinde sürebilirsiniz. Maskara bazı, tıpkı maskara gibi uygulanır.

Exit mobile version