Limonlu Su Nasıl İçilir?

Su; kan dolaşımını artırma, sinir ve sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlama, kilo verme, metabolizmayı hızlandırma, sağlıklı saçlara ve cilde sahip olma gibi bir çok faydayı tek başına sağlayan temel içeceğimizdir. Ama su içmekten daha faydalı bir şey var. O da ılık ve limonlu su içmek! Günde en az 2-2,5 litre su içmek gerektiğini artık herkes biliyor. Bunun bir kısmını özellikle sabahları aç karna limonlu ve ılık olarak tüketmenin başta kilo verme olmak üzere bir çok faydası var. Limonlu su nasıl içilir, faydaları nelerdir anlattık.

Limonlu su içmenin faydaları nelerdir?

Ilık su hem de limon içindeki pektin lifleri tokluk hissi verir. Sabahları aç karna içine limon sıkıp içtiğiniz ılık su midenizde uzun süre kalır ve tokluk hissi vererek daha az yemek yemenizi sağlar. Bu da kilo vermenize yardımcı olur.
Güçlü C vitamini kaynağı limon bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Limonlu su vücudu toksinlerden temizler.
Antioksidan özelliği sayesinde cildin arınmasını sağlar ve kızarıkları, cilt lekelerini azaltır, kırışıklıkları önler.
Potasyum yönünden de zengin olan limon kan basıncını düzenler, beyni uyarır ve enerji verir.
İltihapları temizler
Diş eti iltihapları ve diş ağrılarına iyi gelir.
Mide yanması ve mide şişkinliklerine iyi gelir.
Sabahları su yerine limonlu su içerseniz; limonun içindeki C vitamini sayesinde birden yükselen tansiyon düşerek denge sağlanır.
Kafein alımını azaltmanıza yardımcı olur. Sabahları kahve içme alışkanlığı olanlar öncesinde bir bardak limonlu su içtiklerinde kafein isteğinin azaldığını görecekler. Zamanla kahve alışkanlığı yerini limonlu suya bırakacaktır.
Mideyi sakinleştiren limonlu su akşamdan kalmalığın etkilerini hafifletir.
Alkali su içmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemik kaybını önler. Limon aniyoniktir, yani suda çözündüğünde eksi yüklü iyon oluşturur ve sindirilip metabolizmaya katılınca su alkali hale gelir. Limonla alkali su hazırlayabilirsiniz.
Limonlu su nefesinizi tazeler. Sigara ya da baharatlı yemeklerin verdiği kötü kokuların temizlenmesine yardımcı olur.
Limondaki potasyum sinir sisteminde sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Unutkanlığı gidermeye yardımcı olur.

Limonlu Su Nasıl İçilir?

Kilo verme amaçlı içilen limon suyu sıcağa yakın ılık su ve limon ile hazırlanır. Sabahları 1 bardak sıcak suyun içine yarım limon sıkarak için. Limonu her seferinde taze sıkmaya özen gösterin.
Gün içinde düzenli olarak limonlu su içmek istiyorsanız, bir sürahiye ya da kapaklı ve ağzı geniş bir şişeye ılık suyu doldurun. İçine kabukları ile birlikte dilimlenmiş 1 limon atın. Dilerseniz içine bir kaç yaprak taze nane de atabilirsiniz. Günlük tüketmeniz gereken su miktarının yarısını bu şekilde hazırlanmış limonlu su ile karşılamayı alışkanlık haline getirin.
Yaz aylarında ise yine bir sürahi içine 1 litre su ve kabuklarıyla dilimlenmiş 1 limonu atarak, buzdolabında tutarak soğuk şekilde tüketebilirsiniz. Yaz aylarında soğuk limonlu su, asitli bir çok içecek yerine hem daha faydalıdır hem de ferahlık sağlar. Yalnız soğuk içilen limonlu suyun kilo vermenizde faydası olmayacaktır.

Exit mobile version