Kuru Şampuan Nasıl Kullanılır?

Zaman darlığından ya da fönlü saçı daha uzun süre kullanabilmek amacıyla saçlarınızı gereken sıklıkta yıkayamadığınız anlarda kuru şampuan günü kurtaran en popüler uygulamalardan biridir. Çabuk yağlanan saçlar kirli ve bakımsız görünür. Özellikle fön ya da maşa gibi uygulamalarda, yapılışı sırasında saçla fazla oynandığı için saç kısa sürede hacmini yitirip kirli bir görüntü oluşturur. Böyle durumlarda hacimli ve yağsız görünen saçlar için siz de kuru şampuan tercih edebilirsiniz.

İlk olarak Avrupa ve Amerika’da kullanılmaya başlayan ürün ülkemizde de özellikle yoğun tempoya sahip kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Önceleri sadece kepek bakımında kullanılan ürün zaman içinde yeniden formüle edilerek saç temizliği için de kullanılabilir bir hale gelmiştir.

Yanlış şampuan eşliğinde yıkanan saçlardaki kepek sorunu artış gösterirken saç derisinin sahip olması gereken nemi alamaması zaman içinde saçların kötü görünmesine de neden olabilmektedir. Saçlarında ciddi bir yağlanma sorunu yaşayanlar için ideal bir seçenek olarak dikkat çeken kuru şampuanlar yoğun bir hayatı olanlar için de çözüm önerisi oluşturmaktadır.

Kuru Şampuan Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler

Saçın temiz görünmesinin yanı sıra hacimli görünmesini de sağlayan kuru şampuanların pudralı bir dokusu olduğu unutulmamalıdır. Bir dakikadan daha kısa bir süre içinde temiz, sağlıklı ve canlı bir saça sahip olmak isterseniz siz de kuru şampuanı deneyebilirsiniz.

Banyoya girmek istemediğiniz veya çok hızlı bir şekilde hazırlanıp çıkmanız gerektiği zaman kuru şampuanlar saçlarınızın daha güzel görünmesi için önemli bir alternatif yaratabilir.

 

Kuru Şampuan Nasıl Kullanılır?

Etkili bir sonuç almanız için öncelikle saçlarınızı öne atarak her bir bölümünü parmaklarınız yardımıyla havalandırmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra saçlarınızı tutamlar halinde ayırarak kuru şampuan sıkabilirsiniz. Yaklaşık olarak 3 dakika sonra saçlarınızı güzel bir şekilde taramanız ve istediğiniz formu vermeniz kolaylaşacaktır. Yağı emme özelliğine sahip olan ürünler aynı zamanda saçın hacmini artıracak şekilde etki gösterecektir. Temiz kokma özelliği ile saçlara hacim kazandırmasının yanı sıra temiz bir görünüm ve tazelik de veren ürün özellikle şehir kadınının en önemli kozmetik tercihleri arasında yer almaya başlamış bulunmaktadır.

Gün boyu yaşanan koşuşturma sonucunda sünen ve kirli bir görünüme bürünen saçlarınızı akşam hazırlığı için kuru şampuan ile temizleyebilirsiniz. Bu ürünü kullanmak istiyorsanız kalın dişli taraklardan yardım alabilirsiniz. Kuru şampuan kullanımı alışkanlık haline getirilmemelidir. Zira ürünün içindeki pudralı yapı birikmelere ve istenmeyen kepek görüntüsüne neden olabilir.

Exit mobile version