Kozmetik Ürünlerin İçerik Analizlerini Öğrenebileceğiniz Web Siteleri Nelerdir?

Kozmetik ürünler özellikle bayanların güzelliklerine ortak olan ürünler olurken, aynı zamanda zarar vermesi de kaçınılmaz olan ürünlerdir. Bu konuya hassas yaklaşan ve cildine daha az kimyasal temas etmesi için kozmetik içeriklerini keşfetmek isteyen pek çok kişiye hizmet veren web siteleri bulunmaktadır. Günümüzde tükettiği ürünler konusunda bilinçli olmak isteyen herkes çeşitli internet siteleri aracılığı ile kullandığı ürünün içeriğini öğrenebiliyor, zararlı kozmetik içerikleri barındıran ürünler hakkında bilgi sahibi olabiliyor. İşte bu sitelerin birkaçı;

EWG’s Skin Deep

Kozmetik ürünlerde kullanmak durumunda kalınan bazı kimyasalların zararlı olup olmadıklarını kontrol etme imkânı sunan web site, geniş içeriği ve kullanışlı ara yüzü ile pek çok kişinin merakının giderilmesine yardımcı oluyor. Yabancı kaynaklı bir web site olması kozmetik ve kimyasallar hakkında oldukça geniş kapsamlı bilgi vermesi nedeniyle sıkça tercih ediliyor. İngilizce dil seçeneğinde kullanıma sunulmuş olan kozmetik analiz sitesi, kolay kullanımı ile herkesin merak ettiği soruları yanıtlıyor.Sitede arama kutucuğuna ürünün adını yazıyorsunuz, içerik listesinden merak ettiğiniz her bir içeriği inceleyebilirsiniz. Eğer bu içerik maddesi hakkında eğer bilimsel çalışma yapılmışsa, verilen linkten PUBMED’de yayınlanmış çalışmalara ulaşabiliyorsunuz.Sitenin kendi bünyesinde Amazon.com benzeri bir site de bulunuyor, buradan da ürünleri temin edebiliyorsunuz.

Siteye bu adresten ulaşabilirsiniz: www.ewg.org

Kozmetik Ürünlerin İçerik Analizlerini Öğrenebileceğiniz Web Siteleri Nelerdir

GoodGuide

İçerik analiz sitesi olarak hizmet vermekte olan GoodGuide sitesi, sadece kozmetik içerikleri değil, pek çok gıda ve temizlik maddelerinin de içeriğini kontrol ve analiz etme imkânı sunuyor. Kullanılan her maddenin içeriği sağlığa uygunluğu bazında incelemeye alınıyor. Amerika kaynaklı bir web sitesi olmasından dolay dil seçeneği olarak kullanıcılar İngilizce kullanmak zorunda. Her ürün için ”İçindekiler” kısmının olması, bu konuda oldukça meraklı olan kişilerin aradıkları bilgiyi bulabilmelerini sağlıyor. Kimyasal özellikte olan maddelerin sağlığa olan etkileri sarı,(az kaygı verici), turuncu (orta derecede kaygı verici), kırmızı (yüksek kaygı verici) renkli yuvarlaklar ile “?” ile çelişkili içerik ve ✔ ile kaygı verici eşik altı olarak değerlendirme yapıyor.Yine bu sitede de ürünleri satın alabileceğiniz bir e-ticaret sayfası bulunuyor.

Siteye gitmek için tıklayın: www.goodguide.com

Kozmetik Ürünlerin İçerik Analizlerini Öğrenebileceğiniz Web Siteleri Nelerdir

Cosmetic Analysis

İçerik analizi sitelerine son zamanlarda eklenen Cosmetic Analysis, marka ürünlerinin içeriklerini inceleme olanağı sunuyor. Ürün içeriklerini ayrıntılı bir şekilde öğrenmek için üyelik gerektiren bu web sitesi, kullanışlı sayılabilecek analiz siteleri arasında yer alıyor.Üye olduktan sonra istediğiniz ürünü aratabiliyorsunuz, burada da ürün renklerle değerlendiriliyor.Örneğin;yeşil gülümseyen yüz: “çok iyi”, sarı yüz: “iyi”, turuncu yüz: “orta”, kırmızı asık yüz ise “kötü” olarak değerlendiriliyor. Kimyasalların veya içerik maddelerinin üzerine tıkladığınızda size kozmetikte kullanılan INCI adı, diğer isimleri, tanımı ve kimyasal tanımlama numarasına kadar veriyor. Sadece kişisel bakım ve kozmetik içerikleri analiz sitesi olan Cosmetic Analysis, merak edilen birçok kimyasal adını ve özelliği öğretiyor.

Siteye ulaşmak için tıklayın: www.cosmeticanalysis.com

Kozmetik Ürünlerin İçerik Analizlerini Öğrenebileceğiniz Web Siteleri Nelerdir

CosDNA

Çıkış kökeni Çin olmasına karşın İngilizce seçeneği de mevcut olan CosDNA, Çin versiyonu ile daha faydalı özelliklere sahip bir içeri analizi sitesi. İngilizce versiyonu henüz Çin versiyonu kadar gelişmemiş. Yeni çıkan analiz sitelerine nazaran eski bir geçmişe sahip olmasına karşın, bu işte başarılı sayılmayacak düzeyde hata barındıran bir web sitesi olduğunu söylemek mümkün.Örneğin;
paraben grubunu sarı olarak gösterirken, birçok Latince ismi tanımlayamadığı için doğal türevli maddeyi de yanlış kategorize ediyor.Avokado yağını bir üründe doğal ve iyi olarak değerlendirirken başka bir üründe akne yapıcı olarak nitelendiriyor.İçeriklerdeki tutarsızlık bir yana, kaynaklarına bilimsel verilere dayandırmıyor bu nedenle kaynak bakımından yetersiz.

Bütün bu sebepler nedeniyle kişisel bakım ve kozmetik içeriklerini incelerken sadece bu siteye bağlı kalmadan kıyaslama yapmak içerikler hakkında doğru sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.

Siteye gitmek için tıklayın: www.cosdna.com

Kozmetik Ürünlerin İçerik Analizlerini Öğrenebileceğiniz Web Siteleri Nelerdir

 

Diğer Ürün İçerik Analizi Yapan Web Siteleri

 

    1. SkinCarisma: SkinCarisma, kozmetik ürünlerin içerik analizini yaparak kullanıcılara bilgi sunan bir platformdur. Ürünlerin içerik listelerini tarar ve içerdikleri bileşenlerin işlevlerini ve potansiyel yan etkilerini açıklar. Ayrıca, ürünlere puanlar vererek kullanıcılara ürün seçimlerinde rehberlik eder.    Siteye gitmek için tıklayın: https://www.skincarisma.com/
    2. INCI Decoder: INCI Decoder, kozmetik ürünlerin içeriklerini analiz eden ve kullanıcılara bilgi sunan bir web sitesidir. Ürünlerin içeriklerini tarar ve içerdikleri bileşenlerin işlevlerini, kaynaklarını ve potansiyel risklerini açıklar. Ayrıca, alerjenler ve zararlı bileşenler hakkında uyarılar yapar.        Siteye gitmek için tıklayın: https://incidecoder.com/
    3. Think Dirty: Think Dirty, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin içeriklerini analiz eden bir mobil uygulamadır. Ürünlerin içeriklerini tarar ve içerdikleri potansiyel zararlı bileşenlerin seviyelerini gösterir. Kullanıcılara daha sağlıklı alternatifler sunar ve ürünlere puanlar vererek kullanıcılara bilgi sağlar.
      Siteye gitmek için tıklayın: https://www.thinkdirtyapp.com/
    4. Skincarist: Skincarist, kozmetik ürünlerin içeriklerini analiz eden ve kullanıcılara bilgi sunan bir web sitesidir. Ürünlerin içeriklerini tarar ve içerdikleri bileşenlerin işlevlerini, alerjen potansiyellerini ve cilt tipine uygunluğunu değerlendirir. Ayrıca, ürünlerin popülerliğini ve kullanıcı yorumlarını gösterir.
      Siteye gitmek için tıklayın: https://skincarist.com/
    5. CodeCheck: CodeCheck, kozmetik, temizlik ürünleri, gıda ve daha fazlası için içerik analizi yapabilen bir mobil uygulamadır. Ürünlerin içeriklerini tarar ve içerdikleri potansiyel zararlı bileşenleri ve alerjenleri gösterir. Ayrıca, kullanıcılara daha sağlıklı alternatifler önerir.
      Siteye gitmek için tıklayın: https://www.codecheck.info/

Kozmetik ürünlerin sağlığı tehdit edip etmediğini anlamak isteyenler için faydalı olan bu tür içerik analizi siteleri; zararlı kimyasallara karşı oldukça katı düşüncede olanlarında kişisel bakımları için doğru ürün seçmelerini sağlıyor. Bu sayede hayvanlar üzerinde deney yapmayan,çevre dostu,doğal kozmetik ürünlerine karşı ilgi günden güne artıyor ve güzelleşmek uğruna kimyasal kullanımı giderek azalıyor.

 

 

Exit mobile version