Koyu Renk Oje Nasıl Silinir?

Koyu renk ojeler tırnaklarda oldukça şık duruyor ve bu sebeple kadınlar tarafından sıkça kullanılıyor. Kırmızı, bordo, siyah gibi renkler en çok tercih edilenler.
Tırnaklarınıza bu renkleri sürdüğünüzde oldukça estetik duran elleriniz, ojelerinizi sildiğiniz zaman sizi üzebilir. Çünkü bu renkler tırnaktan zor temizleniyorlar, ayrıca sadece aseton ve pamuk yardımıyla silindiklerinde tırnak etlerine bulaşıp leke bırakabiliyorlar.

Kullanımında olduğu kadar kullanım sonrasında da elinizin güzelliğini korumak için koyu renk ojelerinizi nasıl silebileceğinizi sizler için araştırdık:

Koyu Renk Oje Nasıl Silinir?

Koyu renk ojelerinizi iz bırakmadan silebilmeniz için birkaç farklı yöntem var.
İlkinde ihtiyacınız olan şey, eskimiş ten çorap ve aseton. Bu ikiliyle ojelerinizi iz bırakmadan silmeniz mümkün. Hem de eski çoraplarınızı değerlendirmiş oluyorsunuz.

İkinci yöntemde, koyu renk oje sürmeden önce tırnak koruyucu oje sürmeniz. Bu ojeyi sürerken tırnak etlerinize doğru biraz taşırarak uygulayın. Renksiz olduğu için belli olmayacaktır. Ardından üzerine koyu renk ojenizi sürün. Tırnak koruyucu yerine zemine parlatıcı da sürerek aynı şekilde uygulayabilirsiniz.

Üçüncü yöntemde klasik ikili aseton ve pamuğu farklı şekilde kullanarak koyu renk ojeden kurtulmanız mümkün. Asetonlu pamuğu tırnağınızın üzerine koyun ve biraz baskı uygulayarak bir süre bekleyin. Ardından pamuğu yavaşça baskıyı devam ettirerek aşağıya çekin. Bunu yaparken pamuğu asla sağa sola çevirmeyin, dümdüz aşağı çekin. Böylece ojenin tırnak etlerinize değmesini engellemiş olursunuz.

Dördüncü yöntemde, tırnağınızdaki koyu renk ojeyi asetonla temizledikten sonra geri kalan lekeleri silmek için bir kaseye sıcak su koyun ve üzerine bir yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştırın. Tırnaklarınızı bu karışımın içinde 2-3 dakika bekletin. Koyu renk ojenin kalıntılarının çıktığını göreceksiniz.

Exit mobile version