Kışın Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Kuru, çatlak, pullanmış ve acıyan dudaklar, daha çok kış aylarında görülse de yılın herhangi bir zamanında ortaya çıkabilir. Her zaman sağlıklı dudaklara sahip olmanın en kolay yolu iyi bir dudak balsamına yatırım yapmaktır. Kış aylarında dudak bakımı her zamankinden daha fazla özen ister. Nemlendirici içeriği yüksek iyi bir dudak kremi, hassas dudaklarınıza tampon görevi görerek hava koşullarının sebep olduğu olumsuz etkilerden en iyi şekilde korur.

Kış aylarında cildiniz çok sık olarak sıcak soğuk hava değişimine maruz kalır. Dışarıda soğuk ve kuru hava, içeride ısıtıcı kaynakların sebep olduğu yüksek sıcaklık ve düşük nem, cildin kolayca kuruyup çatlamasına neden olur. Cildin birçok bölgesini kıyafet ve aksesuarlarla koruma altına alıp soğuğun etkisini hafifletebilirsiniz. Fakat dudaklar daima açıkta kaldığı ve yeme, içme, konuşma gibi etkenler yüzünden daima savunmasız kalırlar.

Dudak Kuruluğunu Önlemenin Yolları

Bol su için: İçme suyunun birçok faydası içinde cildi nemlendirmek de yer alır. Etkili bir dudak bakımı için öncelikle vücudunuzun günlük su ihtiyacını mutlaka karşılayın. Hidrasyon, daha sağlıklı ve daha az çatlamış dudaklara sahip olmanıza yardımcı olur.

Dudaklarınızı yalamayın: Bu, dudaklarınızın daha az kuru görünmesini sağlamanın kolay bir yolu gibi görünse de, dudaklarınızı yalamak korkunç bir fikirdir. Tükürük kuruduğunda cildinizdeki nemi alır. Yalama alışkanlığınızı bir an önce bırakın ve bunun yerine bir dudak koruyucu krem kullanın.

İç mekan nemlendiricileri kullanın: Kış aylarında havanın kuruluğunun yanında kalorifer ve elektrikli ısıtıcı kullanımı, ortam neminin iyice azalmasına neden olur. Nemlendirici cihazlar cildinizin ve dudaklarınızın ihtiyacı olan nemi sağlamada harikadır. Uyku sırasında açılan nemlendirici cihaz sadece cildinizi nemlendirmekle kalmaz, burun ve boğaz kuruluğunun da önüne geçerek daha konforlu bir uyku uyumanızı sağlar.

Kuru ve çatlamış deriyi ısırmayın veya soymayın: Dudak derisi oldukça ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Dudakları yolmak, onların iyileşmesini yavaşlatır, daha fazla tahrişe ve yaraya sebep olur. Normal zamanlarda dudak peelingi, dudakların daha güzel ve sağlıklı görünmeleri için en iyi bakım yöntemlerinden biri olarak bilinir. Fakat özellikle kanamaya sebep olacak kadar yıpranmış dudaklara peeling uygulanmaması önerilir.

Dermatoloğa Gidin: yüksek nemlendirici içerikli iyi bir dudak balsamı kullanmanıza ve yukarıdaki ipuçlarını uygulamanıza rağmen dudaklarınızın sürekli çatladığını fark ederseniz bir dermatoloğa danışmalısınız. Basit çözümlerle geçmeyen dudak kuruluğu, bir enfeksiyonun veya başka bir hastalığın belirtisi olabilir.

Dudak Balsamı Kullanmanın Faydaları

Dudak balsamı, dudaklarınızın sağlığına dikkat etmenin ve iyi görünmelerini sağlamanın en pratik yoludur. Düzenli dudak bakımı kremi kullanımı ile çatlakların oluşmasını önleyebilir, kuru ve çatlak görünümü iyileştirebilirsiniz.

Cildiniz Daha Hızlı İyileşir

Dudak derisi cildimizin diğer bölgelerinden daha ince olduğu için dış etkenlere karşı oldukça savunmasızdır. Kuru veya çatlamış dudaklardan mustaripseniz, nemlendirme ve onarım sağlayan kaliteli bir dudak kremi sorununuzu kısa sürede çözecektir. Özellikle kış aylarında kuru dudaklar hem canınızı acıtarak rahatsızlık verir hem de yüzünüzün görünümünü gerçekten etkileyebilir. Gün içinde dudaklarınızı sık sık nemlendirirseniz, daha esnek, yumuşak ve canlı bir görünüme sahip olursunuz.

Dudaklarınızı Güneşin Zararlı Etkilerinden Korur

Piyasada bulabileceğiniz birçok dudak balsamı SPF içerikli olduğundan bu sadece dudaklarınızı kuruluktan değil aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarından da koruyacakları anlamına gelir. Bunun dışında yaşlanma karşıtı içerikleri ile dudak elastikiyetini arttıran ve daha genç görünüme kavuşturan ürünleri de tercih edebilirsiniz.

Makyaj Öncesi Baz Görevi Görür

Kuruyan ve çatlamış dudaklara ruj sürmek oldukça kötü bir görünüme sebep olur. Dudaklarınızı sık sık nemlendirdiğinizde ruj daha pürüzsüz görüneceği için dudak makyajı yapmak da daha keyifli hale gelir.

Exit mobile version