Kekik Suyu Nasıl İçilir?

Kekik, ballıbabagiller familyasından, kendine özgü kokusuyla tanınan, çimenlik, tarla, orman kıyıları ve çayırlarda görülen bitki türlerinin ortak adıdır. 350 farklı türü bulunur.
Güneşi ve sıcağı sevdiği için , toprak sıcaklığının fazla olduğu kayalık ve dağlık bölgelerde çoğalır. Yemeklerde de kullanılan bir baharat olan kekik kokusuyla meşhurdur. Ayrıca kekik çayı ve kekik yağı gibi kekikten yapılmış ürünler de vardır. Bu bitkiden elde edilen kekik suyu da mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Kekik Suyu Nasıl Yapılır ve Kekik Suyu Nasıl İçilir?

Kekik suyunun hazırlanması aşamasında, kekiğin yapraklarının taze olması gerekir. Çünkü kurutulmuş kekik yaprağındaki yağ asitleri uçar. Bu da bitkinin etkisini tamamen ortadan kaldırır. Bu nedenle taze yaprak tercih edilmelidir.
Kekik suyunun hazırlanması ise oldukça basittir.

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kekiğin Yan Etkileri Nelerdir?

Tüm dünyada çeşitli formları yaygın olarak kullanılan kekiğin belirgin bir yan etkisi (kekik yağı hariç) gözlemlenmemiştir. Gebelik ve emzirme dönemindeki yan etkileri hakkında da bir araştırma yoktur. Yine de risk almamak için böyle hassas dönemlerde kekik ve formlarını tüketmeden önce doktorunuza başvurunuz. Kekik yağı tüketmeden önce ise derin bir araştırma yapılmalı, hekime başvurulmalıdır.

Exit mobile version