Karbonatlı Su Nasıl İçilir?

Kimyasal olarak pH derecesi, bir maddenin asidik ya da alkalik olduğunu ölçmek için kullanılan bir ölçüm birimi. Eğer pH değeri 7 ise, bu ne asidik ne de alkalik bir maddedir. Bu değer nötrdür. 7 değerinden düşük değerler asidik, 7 değerinin yukarısındaki değerler de alkalik özellik gösterirler.

Kısa bir kimya bilgisinden sonra bu konunun yiyecek ve içeceklerle olan bağlantısından bahsedelim. Sağlığınızı koruyabilmeniz için, vücudun alkalikliğini muhafaza etmeniz gerekiyor. Yani pH’ınızı yükseltmeniz şart. Bu konuda karbonatlı su içmek yardıma koşuyor.

Karbonat piyasada, sodyum bikarbonat, İngiliz karbonatı, solvey karbonatı, cep sodası, garra karbonat şeklinde farklı isimlerle de satılmaktadır.

Karbonatlı Suyun Faydaları Nelerdir?

Mide ve bağırsak sağlığına faydalıdır.
Bağırsak gazlarının giderilmesine yardımcıdır.
Metabolizmayı hızlandırır.
Vücuttaki fazla asidin atılmasını sağlayarak, asit – baz dengesini alkali seviyeye çeker.
Kilo vermeye yardımcıdır.
Hazımsızlığa iyi gelir.

Karbonatlı Su Nasıl İçilir?

İçme suyunuzu alkali hale getirerek tüketebilirsiniz. Bunun için 1 litre suya, 1 çay kaşığı silme karbonat ekleyin. Eridiğinden emin olana dek karıştırın.
19 litrelik damacanaya 1 yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak da tüketebilirsiniz.
Karbonatlı suyun tadı sizi rahatsız ederse çok az bir miktar pekmez ekleyip tüketebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:
Düzenli kullanımda kilo vermeye de yardımcı olan karbonatlı suyun küçük çocuklardaki kullanımı üzerine herhangi bir bilgi bulunmuyor. Küçük çocuklar, hamile ve emzirme dönemindeki kadınlar düzenli karbonatlı su tüketimine başlamadan evvel doktora danışmalıdır.
Sodyum bikarbonat, tansiyonu yükseltir. Bu nedenle tansiyon hastaları da düzenli kullanımdan önce doktora danışmalıdır.

Exit mobile version