Kadınlar Kulübü Nasıl Bir Site?

Türkiye’de belli bir kitleye hitap eden siteleri sıralamak gerekirse, muhtemelen ilk sıralarda ‘Kadınlar Kulübü’ gelir. Kadınlara özel bir portal olan Kadınlar Kulübü, 2001 yılında temelleri atılmış bir platform.

Kadınlar Kulübü’nün kaç üyesi var?

Kapılarını yalnızca kadınlara açan site, çok ciddi bir üye sayısına sahip. Sitede ‘Biz Kimiz?’ sayfasında verilen bilgilere göre, aktif 500 bin kadın üyesi bulunuyor. Bu, Türkiye’de birçok sitenin sahip olamadığı sayıda bir üye.

Forumu popüler bir mecra

Kadınlar Kulübü’nün forum sayfası, artık internette çok az forumun hala aktifliğini koruyabildiği günümüzde, hala en popüler forumlar içinde. Aşk, çocuklar, cinsellik, sağlık, bitkisel bakımlar, güzellik sırları, estetik gibi konularda her gün binlerce konu, ilan, yorum bu sitede yer alıyor.

kadinlar-kulubu-ekran-goruntusu5

Kaç kişi ziyaret ediyor?

Sitede verilen bilgilere göre günlük ortalama 550 bin tekil ziyaretçisi bulunuyor, kısacası her gün yarım milyonun üzerinde kadın bu sitede zaman geçiriyor. Bir çok kişinin teorisine göre, kadınların bu siteye ciddi rağbet göstermesinin altındaki neden, toplum baskısından ötürü dışarıya vuramadıkları, sormaya cesaret edemedikleri şeyleri, internetin gizliliği ve anonimliği altında gönül rahatlığı ile sorabilmeleri.

Nasıl bir ortam var?

Kadınlar Kulübü, yıllar içinde kendi jargonunu oluşturmuş, kendi kültürünü yaratmış bir topluluk sitesi. Kocaya kociş denen sitede bebeğe bebiş, hamileye ise hamiş dendiği oluyor. Kadınlar Kulübü’ne üyelik aşamasının ardından, foruma giriş yaparsanız, güncel sohbet forumlarında siz de bu ortamı keşfedebilirsiniz. Kimisine göre sıkıcı kimisine göre ise samimi bu ortam, kadınların internetteki uğrak noktalarından.

Kadınlar Kulübü’nün Google Adsense başarısı

Sitedeki ilginç bir detay da, Kadınlar Kulübü’nün Türkiye’deki en ciddi gelir potansiyeline sahip mecralardan biri olması. Google Adsense resmi blogunda, Kadınlar Kulübü’nün Adsense, yani Google reklamları politikası en başarılı kullanımlara örnek olarak gösterilmiştir. Google’a göre, sitenin gelirlerinin % 90’ı Adsense üzerindendir. Aynı zamanda doğrudan reklam vermek, tanıtım yazısı yani advertorial yayınlatmak da mümkün.

Sosyal Medyada Kadınlar Kulübü

Sitenin sosyal medya hesapları da, sitenin kendisi kadar popülerdir, ciddi bir kitle tarafından takip edilmektedir. Kadınlar Kulübü Facebook sayfasının 600 binin üzerinde beğenisi bulunurken, 12 bin Twitter, 38 bin ise Instagram takipçisi bulunuyor.

Bu linke tıklayarak siteye gidebilirsiniz.

Exit mobile version