Japon Kadınlarının Güzelliklerini Borçlu Oldukları 8 Doğal Yöntem

Pek çok kadının imrenerek baktığı ve hayranlıkla takip ettiği kadınlardan olan Japon kadınlarının elbette ki kendilerine ait bazı güzellik sırları bulunmaktadır. Bu güzellik sırlarından bazıları kulağa garip gelse de özellikle geyşaların başvurduğu bu yöntemler Uzakdoğu’da oldukça popülerdir. Eski dönemlerde sadece Japon kadınlarının uyguladığı bu teknikler bugün dünya üzerinde birçok ünlü yıldız tarafından da ilgiyle yapılmaktadır. Bu yazımızda az sonra bahsedeceğimiz Japon kadınlarının güzellik sırları arasında köpek balığından tutun da, arı ve kuşa kadar farklı hayvanların farklı özelliklerinden faydalanılmaktadır.

Saç, Tırnak ve Cildi Güçlendiren Köpek Balığı Kıkırdağı

Japonların en çok tercih ettiği hayvansal ürünlerden birisi olan köpek balığı kıkırdağı yüksek oranda içerdiği antioksidan özelliği sayesinde vücutta yer alan her türlü serbest radikalin faaliyetlerine engel olarak kullanan kişilerin ciltlerinin, saçlarının ve tırnaklarının çok daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar. Köpek balığı kıkırdağı ayrıca selülit oluşumunu da engeller.
japon kadınlarının güzellik sırrı kopek balığı kıkırdağı

Sivilce ve Doğum Lekeleri İçin Salyangoz

Ciltte meydana gelen her türlü sivilce ve akne problemini, doğumdan sonra vücutta kalan doğum lekelerini önlemekte etkili salyangoz ile pürüzsüz bir tene sahip olmak hayal değil.
japon kadınlarının güzellik sırrı sivilceler için salyangoz

Yaşlanma ile Gelen Kırışıklıklara Karşı Kuş Pisliği

Yılların ilerlemesi ile birlikte özellikle yüz bölgesinde kendini gösteren kırışıklıklar konusunda Japon kadınlarının uyguladığı en yaygın tedavi yöntemlerinden birisi de kuş pisliğidir. Kulağa ilginç gelse de kuş pisliği cilt yüzeyindeki kırışıklıkların oluşmasını önler.

Saç dökülmesine Karşı Arı Sütü

Japonya’da saç dökülmesinden şikâyetçi olan kadınların en çok uyguladığı bakım kürlerinden birisi de saf arı sütünün duş esnasında saça doğrudan uygulanmasıdır. Arı sütü saç dökülmelerini ciddi anlamda azaltır.
japon kadınlarının güzellik sırları yaşlılık karsıtı arı sütü

Sorunsuz Bir Cilt İçin Havyar

Türkiye’nin aksine Japonya’da pahalı bir ürün olmayan havyar bu özelliği sayesinde pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmek isteyenler tarafından sıklıkla kullanılan ürünlerden birisidir.
japon kadınlarının güzellik sırları pürüzsüz cilt için havyar

Günde 2 Bardak Yeşil Çay İçmek

Her gün en az 2 bardak yeşil çay içmek Japonya’da artık bir gelenek haline gelmiştir. Antioksidan özelliği ile kansere karşı savaşan yeşil çay, ayrıca kilo vermeye yardımcı olarak metabolizmayı hızlandırır. Tüm bu faydalarının yanı sıra yeşil çay, cildin çok daha yumuşak olmasını da sağlıyor.
japon kadınlarının güzellik sırları yaşlılık karşıtı yeşil çay

Yosunun Anti-Aging Etkisi

Yaşlanmayı geciktiren yosun Japonya’da genç ya da orta yaştaki pek çok kadının da ilk tercihidir. İçerdiği C vitamini, Omega-3 yağ asitleri ve iyot ile cilt yüzeyini koruyan yosun ayrıca cildi toksinlerden de arındırır.
japon kadınlarını gençleştiren yosun maskesi

Pirinç Unu ile Beyaz Bir Ten

Japon kadınlarının en ayırt edici özellikleri pürüzsüz ve beyaz tenleridir. Bu tene kavuşabilmek içinse Japonya’da kadınlar 3 kaşık pirinç ununu süt ile karıştırıp macun kıvamına getirerek ciltlerine uygulamaktadırlar. Bu kür hem sivilceleri yok etmektedir.

Exit mobile version