İşyerinde Yapabileceğiniz Egzersizler

Sürekli oturarak çalışmak bir süre sonra bedenin tembelleşmesine neden olur ve sağlıksız bir bedenle birlikte kilo almak kaçınılmaz bir hal alır. Bu sebeple oturarak çalışan kişilerin de yerlerinden kalkmalarına gerek kalmadan yapabilecekleri bazı basit egzersizler, hem oturmaktan yorulmuş bedenin dinlenmesini hem de iş yerinde daha aktif ve zinde olmayı sağlar. Masa başında çalışmanın sağlık için dezavantaj sayılabilecek yanlarını yok etmek için bedeni hareketlendiren bu egzersizler her gün 15 dakika da yapılabilir.

İşyeri Egzersizleri

Boyun Egzersizleri
Bilgisayar başında geçirilen uzun sürelerden nasibini alan vücudun en önemli noktalarından biri boyundur. Hareketsizlikten oldukça kasılmış olan boynu rahatlatmak için, sandalyede dik bir pozisyonda oturup ile baş ile dairesel hareketler çizilmesi oldukça rahatlatıcı olacaktır.

İşyerinde Oturarak Yapabileceğiniz Egzersizler

Sırt Egzersizleri
Otururken ağrımış olan sırtı rahatlatmanın basit yöntemlerinden biri de iki kolu arkaya doğru uzatarak göğüsler karşıya bakacak pozisyonda çenenin aşağı yukarı hareket ettirilmesidir bu hareket karın kaslarının da çalışmasını sağlar.

İşyerinde Oturarak Yapabileceğiniz Egzersizler

Omuz Egzersizleri
Oturarak çalışanların omuzları için yapabilecekleri bir diğer egzersiz; iki dirseğin yanlara doğru açılıp omuzla birlikte dairesel hareketlerin yapılması omzunuzu dinlendirir ve rahatlatır.

İşyerinde Oturarak Yapabileceğiniz Egzersizler

Kol Egzersizleri
Sürekli bilgisayar kullanmaya bağlı olarak en çok yorulan organlardan biri de kollardır. Bunun için oturur pozisyonda kolların hafif havaya kalkacak şekilde ileri geri sallanması kolların rahat etmesini sağlayacaktır.

İşyerinde Oturarak Yapabileceğiniz Egzersizler

Göğüs Egzersizleri
Oturulan yerden egzersiz yapılırken sadece belli bir bölgeyi rahatlatmak mümkün olacağı için, masa başında çalışanların ihtiyaç duydukları egzersizleri sırasıyla yapmaları tavsiye edilir. Göğüs egzersizi için ise, arkaya yaslanmış bir pozisyonda ellerin geri doğru sarkıtılıp göğsün esnetilmesi faydalı bir egzersiz önerisidir.

İşyerinde Oturarak Yapabileceğiniz Egzersizler

Bilek Egzersizleri
Sürekli bilgisayar faresi kullanmaktan dolayı pek çok çalışan kişinin ortak şikâyeti bilek ağrısı ya da uyuşmalarıdır. Ayrıca ayak bilekleri de sürekli hareketsiz kalmaktan dolayı egzersiz gerektiren organlardan biridir. Ayakların öne doğru düz bir şekilde uzatılmasının ardından parmakların geriye doğru çekilmesi hareketi ayak bileklerini rahatlatacaktır.

İşyerinde Oturarak Yapabileceğiniz Egzersizler

Diz Egzersizleri
Dizleri gevşetmenin en ideal egzersizlerinden biri olan, masadan destek alarak yavaşça çömelip tekrar kalkmak, tek seferde 10-15 kez tekrarlandığında oturmaktan kasılmış olan dizlerin rahatlamasına yardımcı olacaktır.

İşyerinde Oturarak Yapabileceğiniz Egzersizler

Bel Egzersizleri
Tutulan beli rahatlatmak için; bir elin masadan destek alması ve diğer kolun yukarı doğru açılıp belin esnetilmesi gerekiyor. Her iki taraflı bu egzersiz uygulandığında masa başında uzun süre oturmaktan dolayı ağrımaya başlayan belin rahatladığı görülecektir.

İşyerinde Oturarak Yapabileceğiniz Egzersizler

Yoğun çalışma temposu içinde günlük yarım saatin bu tür egzersizlere ayrılması, çalışan kişinin motivasyonunun artmasını sağlarken, gün içinde daha enerjik ve zinde hissetmesini sağlayacaktır. Vücudun her bölümüne uygun egzersiz uygulamasının yapılması vücudunuzu esnetir.Bu tür egzersizler kişinin bedensel yorgunluğunu alırken aynı zamanda stres seviyesinin de en aza inmesine yardımcı olur.

Exit mobile version