İncir Kürü Nasıl İçilir?

İncir, Doğu Akdeniz kıyılarından Batı Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada yetiştirilmektedir. Dişi ve erkek olmak üzere iki çeşidi vardır. Tek bir ağaçta hem dişi hem erkek bulunmaz. Dişi incir ağaçlarının meyveleri büyük ve lezzetli olmasına rağmen erkek incir ağacının meyveleri küçük ve dişininki kadar lezzetli değildir. Ancak tozlaşma için erkek incir ağaçlarına ihtiyaç vardır. Yaklaşık on incir ağacından biri erkektir ve tozlaşma için gerekli olan poleni üretebilmektedir.

Yapısında yaklaşık yüzde kırk oranında şeker bulunan incir aynı zamanda B ve C vitaminleri yönüyle de oldukça zengindir. Bu nedenle bir çok faydası bulunmaktadır. Meyvesi, kurutulmuş hali, meyvesinden çıkan süt kısaca tüm haliyle oldukça fayda sağlamaktadır.

İncir ayrıca ticareti yapılan önemli meyvelerden biridir. Bir çok Akdeniz ülkesi tarafından üretilen incirin ihracat payından en çok yararlanan Türkiyedir. Türkiyeyi sırasıyla Cezayir, Fas ve Mısır izlemektedir.

Özellikle kurutularak ihracatı yapılan incirin bilinen bir çok faydası bulunmaktadır. Sizler için kuru incirin faydalarını sıralamak istedik.

Kuru İncirin Faydaları

Kuru incir yenilebildiği gibi suyu kaynatılarak da kürü hazırlanabilir. Bu yöntemle de faydalarından yararlanabilirsiniz. İncir kürü düzenli olarak tüketildiği takdirde ise hamile kalmak isteyenlerin yumurta yapımında rol oynayarak hamile kalmayı kolaylaştırmaktadır. Sizlere vereceğimiz incir kürü tarifi sayesinde sizde bu kürü uygulayabilir incirin faydalarından yararlanabilirsiniz.

İncir Kürü Nasıl Hazırlanır?

Yarım litre (yaklaşık olarak 2,5 su bardağı su) ile birlikte iyice yıkanmış ve ikiye bölünmüş 6-7 adet inciri yaklaşık on beş dakika boyunca kaynatın. Kaynatırken kabın ağzı kapalı olmalıdır. Daha sonra hazırladığınız incir kürünü üçe bölerek her öğünden hemen önce aç karnına için.

İncir Kürü Nasıl İçilir?

İncir kürünü günde üç bardak içecek şekilde her öğünden önce aç karnına tüketin. İki kez yirmi bir gün boyunca içilir ve ilk yirmi günden sonra yaklaşık bir hafta ara verilir. İncir kürü hazırlarken incirler her seferinde taze olarak seçilmelidir. Kuru incirler ikiye bölündükten sonra kaynayan suyu ilave edilmeli, üzerindeki pudranın gitmesi içinse iyice suyun altında yıkanmalıdır. Şeker hastası olanların incir kürünü yapmamaları gerekmektedir.

Exit mobile version