İlk Buluşmada Ne Giyilir?

Kabul edelim, hepimizin en gerildiği ve heyecanlandığı zamanlardandır ilk buluşma. Hem karşımızdaki insanı daha pek tanımamanın verdiği rahatsızlık, hem de kendinizi doğru tanıtma isteği birleşince bize stresli anlar yaşatabiliyor. Durum bu olunca da ilk buluşmada nereye gidersek gidelim hem içinde kendimizi öz güvenli hissedeceğimiz hem de ortama uyum sağlayabileceğimiz bir kıyafet seçmek şart oluyor. Aynı zamanda da kişiliğimizi ve kendi giyim tarzımızı ne çok sade ne de çok abartı olmadan karşımızdakine doğru şekilde anlatabilmemiz gerekiyor.

Şık Yemek

İlk buluşmanız şık bir restaurantta olacaksa rahat ettiğiniz taytlarınız ve spor ayakkabılarınıza bu seferlik hoşçakal deyin. Çok yüksek platform topuklulardan kaçınmanız hem rahat etmenizi sağlayacak, hem de nispeten daha dengeli bir görüntü oluşturmanızı sağlayacaktır; bunun yerine orta boy bir stiletto veya kitten heels tercih edebilirsiniz. Çanta konusunda omuza asılan minik bir çanta ya da clutch kullanabilirsiniz. Bu gibi mekanlarda büyük çantalar takmaktan kaçının. Günlük hayatınızda çok rahat ettiğiniz sweatshirtler, tshirtleri bu sefer daha zarif ve feminen bluzlarla değiştirin. Vücut hatlarınızı kötü veya orantısız gösterecek kıyafetlerden uzak durun ama aynı zamanda çok dar veya fazla seksi parçalardan da kaçınmaya çalışın.

Rahat / Salaş Yemek

Eğer ilk buluşmanızı rahat ve salaş bir restaurant’da yapacaksanız hem konforlu, abartısız giyinmeniz hem de yine de özenli gözükmeniz gerekiyor. Bu buluşma için topuklu ayakkabılarınızı ve iddialı parçalarınızı evde bırakın. İçinde rahat hissettiğiniz bir kot pantolon, tuylenmesi olmayan şık bir kazak, bir çift temiz spor ayakkabı ve benzeri parçalar böylesi bir buluşma için ideal olacaktır. Her buluşma türünde olduğu gibi kıyafetinizle ortama ayak uydurmaya çalışın ve dengeli olun.

Sinema / Kahve/ Şehirde Aktivite

Bu tarz aktivitelerde kaçınmanız gereken başlıca parçalar topuklu ayakkabı ve fazla dekoltedir. Günün devamında bol yürüme, farklı yerlere gitme olabileceğinden topuklu ayakkabı giymeyi elemeniz gerekiyor. Ne de olsa kimse ilk buluşmada ayakkabılarından ve çok yorulduğundan şikayet eden biriyle programı daha fazla uzatmak istemez. Programınız bol miktarda yürüyüş içerebileceğinden daha önce kullandığınız, sizi rahatsız etmeyecek kıyafetler seçmeye çalışın ki buluşmada beklenmedik kıyafet süprizleriyle karşılaşmayın. Bu gibi programlarda hava durumuna göre giyinmeye dikkat edin. Yanınıza şemsiye, eldiven gibi aksesuarlar almak sizi daha sonraki durumlar için hazırlayabilir.

İlk Buluşmada Kesinlikle Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

*Bu yazı Modakariyeri.com tarafından kaleme alınmıştır.

Exit mobile version