İkinci El Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

İkinci el araçlar sıfır modellere oranla daha uygun fiyatlarla tüketiciyle buluşmaktadır. Alım gücünde yaşanan zorluklar dikkate alındığı zaman 2.el araçlar içinde kredi çekme ihtiyacı devreye girmektedir. Pek çok farklı açıdan bakıldığında yeni araçlara nazaran avantajlar sağlayan ikinci el modeller iyi bir araştırma yapıldıktan sonra alınmalıdır. 2. el araç alırken araştırmaya nereden başlamanız ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini İkinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler yazımızdan öğrenebilirsiniz. Taşıt kredisi alırken yapılması ve dikkat edilmesi gerekenlere göz atarak siz de etkili bir süreç geçirebilirsiniz. En fazla 5 yaşına kadar olan araçlar için kredi verildiğini bu aşamada gözden kaçırmamalısınız.

Kredi Başvurusu Öncesinde Yapmanız Gerekenler?

1.adım: İnternetin sunduğu kolaylıklardan yararlanarak farklı bankaların kredi faiz oranları, işlem süreçleri ve geri ödemeleri hakkında başvuru öncesinde bilgi edinebilirsiniz. Taşıt kredisi veren bankaların dönemsel olarak uyguladıkları kampanyaları takip ederek lehinize olan işlem sürecini kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. İlk adımınız kredi başvurusu yapacağınız bankanın seçiminin doğru bir şekilde yapılması olmalıdır.

2.adım: Farklı kredi seçeneklerinde de olduğu gibi başvuru öncesinde gerekli evrakların hazırlanması ve istenen şartların taşınması son derece önemlidir. 18 yaşını doldurmuşsanız ve kredi notu açısından kötü bir sicile sahip değilseniz bankalar yapacağınız başvuruya olumlu yanıt verecektir. Kredi notunuzu nasıl öğreneceğinizi bilmiyorsanız tıklayın.

3.adım: 2.el taşıt kredisi verecek olan bankaların sizden kefil isteyebileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Kredi başvurusu esnasında sizin için kefil olabilecek kişinin yanınızda olması sonucun lehinizde işlemesine yarayacaktır.

4.adım: Belgelerinizi eksiksiz olarak hazırlayın. Kimlik ve ehliyet, adres teyidi için fatura ibrazı ve gelir durumunu gösteren belge taşıt kredisi alırken hazırlamanız gereken evraklar arasında yer almaktadır.
Artık İkinci el taşıt kredisi almak için bankalara başvurmaya hazırsınız.

ikinci-el-araba-kredisi

Araç Modeli Kredi Aşamasında Etkili Olur mu?

Evet. 2.el taşıt kredisi alırken aracın modeli kredi üzerinde etki göstermektedir. Aracın marka ve modelinin dışında yaşı ve yapmış olduğu kilometre de kredi üzerinde etki göstermektedir. Bankadan bankaya değişiklik göstermekle birlikte 70 ve 90 bin kilometre 2.el taşıt kredisi için ideal bir rakam olarak değerlendirilmektedir. Kredi taksit tutarının gelirin en fazla yarısı kadar olabileceği için rakam belirlerken dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kredi başvurusu yapmadan önce ilgili kişilerin gerekli araştırmaları yapması ve başvuruya hazırlıklı olarak gitmesi gerekmektedir. Bankalar ile sürdürülen ilişkiler pazarlığa tabi olmadığı için istenecek rakamın, kredi geri ödeme süresinin ve taksit tutarlarının önceden belirlenmesi daha doğru olacaktır. Bazı bankalar 2.el taşıt kredilerindeki kasko ve rehin zorunluluğunu kaldırarak işlemlerin daha kısa sürede sonuçlanmasına imkan tanımaktadır.

Exit mobile version